Gemeente Hardenberg

Oktober 2006 - Inloopbijeenkomst over bestemmingsplan voor De Krim

Inloopbijeenkomst over bestemmingsplan voor De Krim

Maandag 2 oktober 2006

De gemeente Hardenberg heeft een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de kern van De Krim. Dit nieuwe bestemmingsplan wordt aanstaande woensdag (4 oktober) tussen 17.00 en 19.30 tijdens een inloopbijeenkomst in De Planeet in De Krim gepresenteerd. Ook ligt het plan vanaf 5 oktober 2006 ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg.

Het bestemmingsplan De Krim heeft betrekking op de dorpskern van De Krim. Het plan is gemaakt in het kader van de actualisatie van bestemmingsplannen en komt in de plaats van een aantal verouderde bestemmingsplannen. De binnenkort te realiseren uitbreidingswijk De Krim Zuid IV en Industriepark Onder Ons worden niet in het bestemmingsplan opgenomen. Hiervoor zijn afzonderlijke bestemmingsplannen opgesteld die op dit moment in procedure zijn. In het nieuwe bestemmingsplan worden de verschillende functies in het gebied, zoals wonen, werken (bedrijven en winkels), openbaar groen en maatschappelijke voorzieningen (kerken, dorpshuizen en scholen), van een passende actuele bestemming met een bouw- en gebruiksregeling voorzien. Zo wordt duidelijker welke mogelijkheden er wel en niet zijn in het gebied.

De gemeente Hardenberg presenteert het nieuwe bestemmingsplan tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 4 oktober 2006 tussen 17.00 en 19.30 uur in Dorpshuis De Planeet, Planetenstraat 6 te De Krim. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden het bestemmingsplan inzien. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen over het bestemmingsplan te beantwoorden. Daarnaast kunnen ingezetenen en belanghebbenden door middel van een inspraakformulier reageren op het plan. Daarnaast ligt het plan vanaf donderdag 5 oktober 2006 tot en met woensdag 15 november 2006 ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Gedurende deze periode kunnen schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend.

De gemeente Hardenberg werkt in de periode 2002-2007 aan de actualisatie van verouderde bestemmingsplannen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 257 bestemmingsplannen geactualiseerd worden en dat na samenvoeging van meerdere plannen 12 bestemmingsplannen overblijven. Het bestemmingsplan De Krim is het achtste plan in de reeks van 12. De laatste stand van zaken rond de actualisatie van bestemmingsplannen is te volgen via www.hardenberg.nl. Hier is ook algemene informatie over bestemmingsplannen beschikbaar.