persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 04-10-2006

Straatroof

UTRECHT Op de Nijenoord vond dinsdagavond een beroving uit een auto plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 22.45 uur wilde een 45-jarige man uit Breda wegrijden met zijn auto bij de Nijenoord. Plotseling werd zijn rechterachterportier opengetrokken door een tot nu toe onbekende man. De man gristen de laptop - die op de achterbank lag weg en rende in onbekende richting weg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het inbreken in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een drietal jongens zich verdacht gedragen ter hoogte van de Leidseweg. De jongens hadden buitengewoon veel belangstelling in geparkeerde autos. Na enige tijd zagen de agenten de drie jongens hard wegrennen in de richting van de Steijnstraat. Al snel bleek dat de jongens een achterruit van een auto hadden ingeslagen.

De achtervolging werd ingezet. Na een korte sprint konden twee van de drie personen een 17-jarige jongen uit Utrecht en een 18-jarige man uit Utrecht - worden aangehouden. De 17-jarige verdachte zag nog even kans zich los te rukken en wilde alsnog vluchten, echter dit werd door de agenten voorkomen. De twee werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de derde verdachte.

Aangehouden met gestolen creditcard

UTRECHT Bij een winkel aan de Radboudtraverse heeft de politie een vrouw aangehouden voor het in bezit hebben van een gestolen creditcard.

Personeel van de winkel ontdekte omstreeks 14.05 uur dat een vrouw kleding terug kwam brengen die de vrouw een dag eerder had aangeschaft en had betaald met na later bleek - een gestolen creditcard. De vrouw wilde de kleding nu terugbrengen en haar geld terug. Het personeel belde direct de politie die de 20-jarige vrouw uit Utrecht aanhield en voor verhoor meenam naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober en man aangehouden die dronken in zijn auto over de rijksweg reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder slingerend met zijn auto over de Rijksweg A 12 rijden. De 49-jarige bestuurder uit Oisterwijk kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 670 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.