1e persbericht van woensdag 4 oktober 2006

Eindhoven, 04-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie ontdekt hennepkwekerij en gestolen goed in bedrijfspand

De politie hield dinsdag rond 14.00 uur in een bedrijfshal op de Bruggelaan twee Eindhovenaren van 45- en 25 jaar aan. Rond 21.00 uur werd op het hoofdbureau van de politie aan de Mathildelaan een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden die ook betrokken zou zijn bij deze zaak. In het pand was een hennepkwekerij aanwezig, een gestolen auto en een grote container met afvalmetalen. Dit kwam aan het licht toen de bedrijfshal werd gecontroleerd, omdat braakschade te zien was bij de roldeur. De drie zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van auto-inbraak

De politie hield dinsdag op het Stationsplein rond 22.45 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder deze avond tussen 21.30 en 22.45 uur zou hebben ingebroken in twee geparkeerde autos op het Stationsplein. De verdachte had sportkleding en een autoradio bij zich, waarschijnlijk afkomstig van diefstal. Hij is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie controleert op snelheid

Woensdag controleerde de politie tussen 7.35 en 09.00 uur op de Genovevalaan op snelheid. 780 voertuigen werden gecontroleerd. 40 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Helmond: Politie houdt man aan voor openlijke geweldpleging

De politie heeft dinsdag rond 20.10 uur in zijn woning een 20-jarige man uit Helmond Oost aangehouden. Hij zou eerder deze avond samen met zijn passagier een 23-jarige automobilist uit Helmond hebben bedreigd. De 20-jarige verdachte reed hinderlijk achter de 23-jarige automobilist aan. Na enige tijd werd het slachtoffer ingehaald en klem gereden. De 20-jarige bestuurder stapte met zijn passagier uit en bedreigde de 23-jarige man. Beide mannen schopten tegen de auto en een ster werd in de voorruit geslagen. De 20-jarige Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Budel: Verkeersongeval

Dinsdag vond rond 17.30 uur een verkeersongeval plaats op het kruispunt Fabriekstraat en Midbuulweg. Een 63-jarige vrouw uit Nederweert reed over de Midbuulweg en kwam vanaf het centrum van Budel. Ze verleende geen voorrang aan een van rechts komende 36-jarige automobilist uit Budel. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw verloor de macht over het stuur en raakte daarna nog drie andere autos. De 63-jarige vrouw is naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken pols.

Lieshout: Politie houdt verdachte aan voor stalking ex-vriend

De politie hield dinsdag rond 13.40 uur op het politiebureau in Gemert een 42-jarige vrouw uit Lieshout aan. De vrouw zou sinds april van dit jaar haar 40-jarige ex-vriend uit Lieshout stalken. De vrouw is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.