Gemeente Wijk bij Duurstede

Verkoop `starterskavels' Cothen

Laatste bouwfase Zuidoosthoek
Binnenkort start de laatste bouwfase van de woningen van de Zuidoosthoek te Cothen. In deze fase worden naast verschillende soorten koopwoningen ook bouwkavels uitgegeven. Vijf van deze kavels worden verkocht aan huishoudens die nog geen eigenaar zijn van een woning en een maatschappelijke of economische binding aan de gemeente Wijk bij Duurstede hebben.

Te verdelen kavels
De vijf uit te geven kavels liggen aan de buitenzijde van het nieuwbouwplan de Zuidoosthoek. Ze liggen aan de straat Overrijnseveld, tegenover het nieuwe sportcomplex. De oppervlakte van de kavels loopt uiteen van ca. 290 m² tot ca. 360 m². De prijzen voor de bouwrijpe kavels liggen tussen ca.
EUR 100.000 en ca. EUR 140.000 inclusief BTW en zijn bedoeld voor de bouw van vrijstaande woningen. De woningen worden in opdracht van de koper van de kavel ontworpen. De architect moet zich daarbij houden aan de bouwvoorwaarden die door de gemeente worden opgelegd. Informatie over de kavels en de bouwmogelijkheden kan worden opgevraagd bij de gemeente Wijk bij Duurstede.

Doelgroep
De kavels worden door loting toegewezen aan startende huishoudens. Dit betekent dat de kavels uitsluitend worden verkocht aan woningzoekenden die op dit moment niet beschikken over een eigen woning, dat wil zeggen geen zelfstandige (te verkopen) woonruimte bewonen of die op dit moment in een huurwoning wonen. De betreffende woningzoekende moet op de dag van de loting maatschappelijk of economisch gebonden zijn aan Wijk bij Duurstede (de kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede).

Wanneer beschikt een woningzoekende over een maatschappelijke binding?
· de woningzoekende moet ingezetene zijn van één van de genoemde kernen; ingezetene is degene die in het bevolkingsregister van de betreffende kern is opgenomen en daar tenminste zes maanden feitelijk hoofdverblijf heeft gehad in een voor permanente bewoning aangewezen woonruimte;

· als deze tenminste drie jaar onafgebroken ingezetene is van de betreffende kern, dan wel gedurende de voorgaande tien jaar tenminste zes jaar onafgebroken ingezetene is geweest van de betreffende kern;
· als deze aantoonbaar voor gedurende tenminste negentien uur per week een dagopleiding volgt aan een in de betreffende kern gevestigde en erkende instelling voor dagonderwijs.

Wanneer beschikt een woningzoekende over een economische binding?
· als de woningzoekende voor de voorziening in het bestaan is aangewezen op het duurzaam verrichten van arbeid binnen of vanuit de betreffende kern. Hiervan is in elk geval sprake: a) als de woningzoekende tenminste achttien uur per week bij een bedrijf of instelling in de betreffende kern in hetzij vaste dienst is, hetzij een tijdelijk dienstverband heeft met de vooropgezette bedoeling dit om te zetten in een vast dienstverband of, bij minder uren, tenminste een netto-inkomen uit arbeid heeft op bijstandsniveau; b) als de woningzoekende als zelfstandig ondernemer in zijn bestaan voorziet en aantoont dat de zetel van zijn/haar bedrijf in de betreffende kern is gevestigd.

Hoe te reageren?
Als u belangstelling heeft voor één van de vijf kavels, dan kunt u een informatiepakket en een inschrijfformulier ophalen in het gemeentehuis. De informatie kan ook worden toegezonden. Neemt u daarvoor telefonisch contact op met Ria de Vries van de afdeling VROM via tel. 595 595.

Loting
Inschrijfformulieren kunnen tot en met woensdag 25 oktober 2006 worden ingeleverd. Na de uiterste reactiedatum worden de formulieren gecontroleerd en vindt de verdeling plaats door middel van loting, die verzorgd wordt door Notariskantoor Serraris te Wijk bij Duurstede. Alle woningzoekenden die hun formulier hebben ingeleverd worden op de hoogte gesteld van de resultaten van de loting.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB