Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Dienst Landelijk Gebied geeft visie op wateropgave

04-10-2006 - Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft een brochure uitgebracht over de wateropgave, getiteld: 'DLG Visie op de wateropgave - vorm en inhoud van de realisatie van de wateropgave'. In de brochure gaat DLG in op de vraag: wat zijn de relevante thema's in de komende jaren en wat zijn oplossingsrichtingen? .

Kern van het antwoord op de vraag is dat een groot deel van de wateropgave alleen kan worden gerealiseerd door een integrale gebiedsgerichte aanpak, waarbij overheden en andere betrokkenen elkaar vinden en met lef aan de slag gaan. Als uitvoerende dienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kan en wil DLG hier een rol in spelen. DLG wil kansen grijpen en zoeken naar mogelijkheden om waterdoelen te koppelen aan lopende activiteiten.

Daarnaast laat DLG in de brochure oplossingsrichtingen en voorbeeldprojecten zien. Het gaat uiteindelijk om het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van de wateropgave, waardoor Nederland niet alleen veilig wordt maar ook mooi en leefbaar.

Interesse?
U kunt de brochure opvragen bij het informatiecentrum van DLG door het sturen van een email naar: informatiecentrumdlg@minlnv.nl