Gemeente Hengelo

Begroting 2007-2010 laat positief beeld zien

Burgemeester en wethouders hebben de beleidsbegroting 2007-2010 gepresenteerd. De begroting laat een financieel overschot zien dat oploopt van ruim 2,1 miljoen in 2007 tot bijna 3 miljoen in 2010. De begroting biedt een gezonde basis voor de verdere uitwerking van het collegeprogramma. De wensen die het nieuwe college heeft omschreven in het collegeprogramma zijn nog niet allemaal vertaald in de begroting. Wel is er 850.0000 extra uitgetrokken voor een aantal ontwikkelingen dat al in gang was gezet, zoals de tweede fase van het FBK-stadion, nieuwbouw van de buurtvoorziening voor het Vogelkwartier, de herstructurering van de Berflo Es en de herstructurering van bedrijventerrein Twentekanaal.

Meevallers

Het overschot in de begroting is voornamelijk te danken aan de hogere uitkering die de gemeente Hengelo van het Rijk uit het gemeentefonds heeft gekregen. Ook zijn er andere kleinere meevallers, zoals meer rente en een hogere uitkering van divident van de bedrijven waarin de gemeente Hengelo aandelen heeft.

Nieuw beleid

De gunstige begroting biedt het college ruimte om nieuw beleid te maken. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het inventariseren van het noodzakelijke en gewenste nieuwe beleid voor deze collegeperiode. Het college gaat met de gemeenteraad in debat over de te volgen koers. Vermoedelijk neemt de raad in februari 2007 een besluit over het nieuwe beleid en worden de beleidsvoornemens, die al in 2007 gestalte moeten krijgen, aan de begroting toegevoegd. Klik hier voor de volledige beleidsbegroting 2007-2010