Gemeente Den Haag

oktober 2006
Voorzieningen voor voetbal en welzijn in Leidschenveen (4 oktober)

Voor de voetbalvereniging en het welzijnswerk in Leidschenveen komen vanaf 2007 tijdelijke voorzieningen beschikbaar totdat de nieuwe complexen gebruikt kunnen worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe een aantal maatregelen opgesteld. Verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): 'Met deze maatregelen zorgen we ervoor dat er voor de voetballers en het welzijnswerk in Leidschenveen al op korte termijn ruimtes beschikbaar zijn'.

Naast de Ballonhal aan de Oude Polderweg komt een tijdelijk voetbalveld voor de jeugd en trainingen van SC Leidschenveen. De onlangs opgerichte sportvereniging kan daar vanaf 2007 gebruik van maken tot medio 2008 wanneer het sportpark De Dijken gereed is. Alleen voor wedstrijden moet de vereniging vooralsnog uitwijken naar een veld van een Haags bestaand sportpark.

Ook voor het welzijnswerk in Leidschenveen komt extra ruimte beschikbaar tot de oplevering van het nieuw te realiseren Centrum voor Gezondheidszorg en Maatschappelijke dienstverlening (CGM) in s Gravendreef in de eerste helft van 2009. Zo kan de Stichting Vóór Haagse Hout en daarmee ook de wijkvereniging vanaf 2007 gebruik gaan maken van ruimtes waaronder ook de gymzaal in de Prinses Catharina Amalia school aan de Cicerostrook. Eveneens wordt in de tussentijd voor de stichting ruimte beschikbaar gesteld in een multifunctioneel complex in het centrum dat eind 2007/begin 2008 opengaat.

Over de voorzieningen had de gemeenteraad een motie ingediend. Met deze maatregelen komt het college daaraan tegemoet.