Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Project 'Liefst op de fiets'

Op woensdag 27 september is op het parkeerterrein bij de Vredekerk het project `liefst op de fiets' succesvol van start gegaan.

In het kader van Stimulering Sport en Leefstijl Activiteiten wordt namens de gemeente Hoogezand-Sappemeer door Elsbeth Weterings (docente Noorderpoortcollege) in tien lessen aandacht besteed aan het fietsen, verkeersveiligheid, fietsreparatie, opvoeding en het maken van fietstochtjes.

Het project `liefst op de fiets' heeft als doel om allochtone vrouwen aan het fietsen te krijgen als onderdeel van een gezonde leefstijl, integratie en emancipatie. Op deze wijze wordt getracht de Nederlandse fietscultuur over te brengen en worden de moeders gestimuleerd om hun kinderen te laten fietsen. `Liefst op de fiets' loopt tot 2008 en zal twee keer per jaar worden aangeboden in verschillende wijkcentra in de gemeente.

Aan de cursus kunnen vrouwen en mannen deelnemen die nog nooit hebben gefietst en het graag willen leren, maar ook bewoners die zich niet vertrouwd voelen op de fiets en hun angst willen overwinnen kunnen zich opgeven.

Iedere woensdag van 09.00 tot 11.00 uur komen de dames die zich hebben opgegeven bijeen in wijkontmoetingscentrum Vredekerk, waar Elsbeth Weterings, met ondersteuning van de politie, ondernemer Luuk Timmer `tweewielers' en studenten van het Noorderpoortcollege, theorie- en praktijklessen geeft, waarbij aandacht wordt besteed aan het fietsen, verkeersveiligheid, reparatie, opvoeding en fietstochtjes.

GeĂŻnteresseerd? Geef je op bij Elsbeth Wetering, tel. (0598) 366 030 of per e-mail e.gaailkema@noorderpoort.nl