Gemeente Aalburg


Website gemeente Aalburg weer verder uitgebreid Button WetWijzer 1.0.jpg

Voortaan kunnen ondernemers in de gemeente Aalburg voor al hun vragen op het gebied van landelijke en gemeentelijke regelgeving, terecht op de WetWijzer op de site van de gemeente.

Op 4 oktober jl. heeft Wethouder Wijnand van der Hoeven het digitale ondernemersloket Wetwijzer gemeente Aalburg geopend. Deze digitale vraagbaak voor ondernemers is ontwikkeld door de Kamer van Koophandel in samenwerking met landelijke en regionale overheidsinstanties, waaronder de gemeente Aalburg.

Antwoord op vragen over wetten en regels

Ondernemers ervaren wet & regelgeving als een belangrijk knelpunt bij het ondernemen. In de WetWijzer vinden ze het antwoord op al hun vragen hierover. De WetWijzer is te vinden op de sites van alle deelnemende organisaties. Hieronder bevinden zich landelijke organisaties als de Kamer van Koophandel, het CBS en het CWI, maar ook regionale als provincies en gemeenten.

Naast alle beschikbare algemene informatie biedt de site ook de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen. Vanaf heden is de Wetwijzer ook te vinden op de site van de gemeente Aalburg

Dienstverlening aan ondernemers

Met de WetWijzer verhoogt de gemeente Aalburg de kwaliteit van haar dienstverlening aan ondernemers. Ondernemers kunnen via de WetWijzer antwoord krijgen op al hun vragen over wetten en regels, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Voor veel ondernemers is het onduidelijk bij welke instantie ze moeten zijn met hun vragen. Op de WetWijzer vinden ze de antwoorden van een groot aantal instanties bij elkaar, waarbij het altijd duidelijk is van wie het antwoord afkomstig is. Dankzij de WetWijzer hoeven ondernemers minder vaak te bellen met overheidsinstanties of in de rij te staan voor een overheidsloket om informatie te krijgen. En minder wachttijd betekent meer tijd voor ondernemen.

Bekendmakingen.

Hoorde Aalburg al bij de koplopers van gemeenten die Digid hebben ingevoerd, nu is Aalburg weer één van de eerste 20 gemeenten die hebben deelgenomen aan het project bekendmakingen.

Tot op heden konden de burgers via de website www.aalburg.nl alle officiële bekendmakingen op onderdelen raadplegen (bv. alle afgegeven bouwvergunningen).

Met invoering van het project bekendmakingen hebben de burgers de mogelijkheid in één oogopslag alle officiële bekendmakingen te zien. Door gebruikmaking van de invoering van de postcode worden alleen die bekendmakingen getoond die betrekking hebben op het postcodegebied waar de desbetreffende burger woont.

Ook inwoners in geheel Nederland kunnen bij dit onderdeel via de website www.overheid.nl heel gemakkelijk alle Aalburgse officiële bekendmakingen inzien.

Op dit moment kunt u -heel eenvoudig- alleen via de website www.overheid.nl van deze nieuwe service gebruik maken. Op de website van de gemeente Aalburg vindt u een rechtstreekse link naar deze site.

De bedoeling is dat de komende tijd dit onderdeel nog verder uitgekristalliseerd gaat worden, waarbij het uiteindelijk de bedoeling gaat worden dat burgers zich kunnen aanmelden om de voor hen relevante bekendmakingen via email toegezonden te kunnen krijgen.

Op de homepage www.aalburg.nl vindt u andere informatie over het project bekendmakingen.