Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

6/10/2006 - Voerendaalse ondernemer valt in prijzen.

Op woensdag 4 oktober ontving Judith Eurlings Van Query Design, de Herman Wijffels Innovatie aanmoedigingsprijs voor ondernemers tot 30 jaar voor haar kookboek Koken met gevoel voor blinden en slechtzienden.

Het zelfstandig functioneren van mensen met een visuele handicap komt met 'Koken met gevoel' weer een stukje dichterbij. De methode heeft een functionele en een sociale functie, die Eurlings volgens de jury op een originele en creatieve manier bij elkaar heeft gebracht. 'De motivatie van de bedenkster getuigt van een grote maatschappelijke betrokkenheid', aldus het juryrapport.

Herman Wijffels Innovatieprijs
In 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland. Ter gelegenheid daarvan is het Herman Wijffels Fonds opgericht. Het doel van het fonds is 'het verlenen van financiële steun en eventueel andere vormen van ondersteuning aan initiatieven die het coöperatieve en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) bevorderen.'

Voor de realisatie van deze doelstelling is de Herman Wijffels Innovatieprijs in het leven geroepen. Van 2002 tot en met 2004 werd de prijs toegekend aan jonge ondernemers tot 36 jaar. Vanaf 2005 staat de aanmelding open voor alle leeftijden. Er is een speciale aanmoedigingsprijs prijs voor ondernemers tot 30 jaar.