Gemeente Cromstrijen


19-09-2006

De leeuw is los: tien dagen dierendag
in de bibliotheek

Op 4 oktober wordt dierendag gevierd. Maar de bibliotheken willen méér en vieren daarom tijdens de Kinderboekenweek maar liefst tien dagen dierendag! Het thema is dit jaar: De leeuw is los!

Alle feestbeesten tot en met 12 jaar zijn van harte uitgenodigd om tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 14 oktober) mee te doen aan activiteiten die de bibliotheek Hoeksche Waard organiseert. Vanaf 13 september kunnen kinderen zich aanmelden voor verschillende activiteiten. Wanneer en waar de activiteiten plaatsvinden is te lezen in de kinderboekenweekfolder en op www.bibliotheekhoekschewaard.nl. De kinderboekenweekfolder is af te halen in de bibliotheek. Hieronder staat een omschrijving van de activiteiten.

Vertelproject De leeuw vertelt
Culturele Kring Hoeksche Waard en bibliotheek Hoeksche Waard organiseren De Leeuw vertelt. Met verhalenverteller Marco Holmer maak je verhalen waarin dieren als poes, geit en kakkerlak ontkomen aan een ontmoeting met de hongerige leeuw. Na een eetpauze vertellen alle kinderen hun verhaal aan familie en/of vrienden. Leeftijd: 10 t/m 12 jaar
Locaties: Numansdorp, Strijen en Oud-Beijerland

Beestachtige boekjes
Boekbinder Marja Voogt maakt met kinderen beestachtig leuke opschrijfboekjes. Eerst wordt de binnenkant genaaid, en daarna een omslag met het thema "dieren".
Leeftijd: 7 t/m 12 jaar .
Locaties: 's Gravendeel, Heinenoord, Strijen en Mijnsheerenland

Kindercreatief
Emilia Gorseman van atelier 'Het jaar rond' laat kinderen dieren vilten uit een herfstachtig prentenboek. Welk boek dit is blijft een verrassing, maar het wordt natuurlijk uitgebreid voorgelezen voordat de kinderen aan de slag gaan.
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Locatie: Oud-Beijerland.

Vleermuis & Vos: dierenverhalen
Verhalenvertelster Esther de Jong vertelt onder andere het verhaal over Vleermuis die de kraai en de ekster tegen elkaar opzet. Uiteindelijk komt het uit en Vleermuis schaamt zich zo dat hij er nog ondersteboven van is. Vandaar dat hij omgekeerd aan het plafond hangt en zich verstopt in zijn vleugels. Na afloop maken kinderen met Esther een tekening over datgene wat ze het leukst of spannendst in de verhalen vonden.
Leeftijd: 6 t/m 9 jaar
Locaties: 's Gravendeel, Strijen en Oud-Beijerland

Grimeren
Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek eens iets héél anders zijn dan zichzelf? Een zingende zebra, een dromerige draak of een toffe tijger? Dat kan allemaal want professionele grimeurs maken een beest van hen!
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Locaties: Numansdorp en Klaaswaal

Internet - Dierenquiz
Kinderen kunnen hun kennis testen van de dierenwereld en kunnen meedoen met de Internet-dierenquiz. Surf hiervoor naar www.bibliotheekhoekschewaard.nl! Onder alle goede inzendingen worden kaartjes voor Diergaarde Blijdorp verloot.
Leeftijd: 9 t/m 12 jaar