D66

Debat over uitgaansleven Arnhem

04-10-2006

Nog 8 weken te gaan en er zijn weer verkiezingen. Om alvast warm te draaien verzamelen op woensdag 4 oktober 2006 studenten, politieke partijen en kroegbazen zich in Max Brothers in Arnhem. Studentenvereniging Roderick organiseert deze avond samen met D66 een debat voor alle studenten uit Arnhem en omstreken, kroegbazen van kroegen op de Korenmarkt en alle geïnteresseerde politieke en jongeren partijen. Het debat heeft het uitgaansleven in Arnhem als onderwerp.

We willen allemaal wel ontspannen kunnen stappen in Arnhem, maar hoe? Nog steeds wordt er gediscrimineerd bij de ingang, de bereden politie moet de korenmarkt veilig houden en je loopt het risico een mep te krijgen van een dronken drugsgebruiker. Is dit een reëel beeld of gaat het inmiddels veel beter? En zijn de gewijzigde openingstijden wel een verbetering of moeten we terug naar de oude situatie? Of moet de leeftijd waarop alcohol geschonken mag worden omhoog? Politieke partijen, waaronder D66, PvdA, ChristenUnie, Rood Arnhem (jong SP), Pro Arnhem, GroenLinks en de VVD gaan aan de hand van vier verschillende stellingen samen met studenten en kroegbazen debatteren over deze onderwerpen.

De avond begint om 20.00 uur met een openingswoord van Willem Hoeffnagel, wethouder Jongerenzaken van Arnhem. Tijdens het debat fungeert Boris van der Ham bij een aantal stellingen als gespreksleider.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie de website van SV Roderick bezoeken: www.svroderick.nl

Datum: 4 oktober
Locatie: Max Brothers, Roermondsplein 31, 6811 JN Arnhem Zaal open: 19.30 u
Aanvang debat: 20.00 u
Gespreksleiders: Gerard van Droffelaar en 2e kamerlid Boris van der Ham

---