Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwbouwplannen Riekeroord

Op woensdag 4 oktober organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de nieuwbouw aan het Riekeroord.

De avond wordt gehouden in de raadzaal aan de Groene tuin 317 en begint om 19.30 uur

Stedenbouwkundige randvoorwaarden
Op de locatie van de voormalige VW-showroom aan het Riekeroord is een plan ontwikkeld voor een woongebouw met 32 tot 36 woningen en in de plint langs de Reyerdijk de mogelijkheid voor bedrijfsruimten. Het gebouw krijgt een ondergrondse parkeergarage met een in- en uitrit aan de zijde van het Riekeroord. Aan deze zijde komt een binnenterrein waar op maaiveld vier parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Hiermee wordt voldaan aan de parkeernorm voor de nieuwbouw.

Het nieuwe gebouw bestaat gedeeltelijk, langs de Reyerdijk, uit vier bouwlagen en op de hoek Reyerdijk en Nieuwenoord uit acht bouwlagen. Deze twee bouwdelen vormen samen een haakse hoek. De woningen krijgen een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of een tuin op het dak van de garage.
Randvoorwaarde is eveneens zoveel mogelijk bomen te behouden, met name langs de Reyerdijk en voor elke te rooien boom geldt een herplantplicht.

Tijdens de bijeenkomst wordt het plan toegelicht en zijn aanwezigen in de gelegenheid hierover vragen te stellen.