Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 186

datum: 26 september 2006

Inloopavonden en excursie ecologische verbindingszone Valleikanaal

Woensdagmiddag 4 oktober kunnen belangstellenden meewandelen met een excursie langs het Valleikanaal. Op woensdag 4 en dinsdag 10 oktober organiseert de gemeente inloopavonden over het voorlopig ontwerp van de ecologische verbindingszone Valleikanaal. Het Valleikanaal in Amersfoort en de directe omgeving ervan worden heringericht om deze verder geschikt te maken als ecologische verbindingszone. Er komen poelen en plas-draszones en loopplanken onder de bruggen voor kleine zoogdieren. Omwonenden en belanghebbenden zijn via een nieuwsbrief uitgenodigd voor de excursie en inloopavonden. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De excursie van woensdag 4 oktober start om 16.30 uur vanaf buurthuis het Klokhuis, Weberstraat 2. Onder leiding van een gids wordt een route langs het Valleikanaal gelopen. De excursie is vrij toegankelijk en duurt tot 17.30 uur. Op woensdagavond 4 en dinsdagavond 10 oktober zijn er inloopavonden waarbij projectmedewerkers toelichting geven op de plannen. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.30 en 21.00 uur. De inloopavond van 4 oktober vindt plaats in Huize Liendert, Zwaluwenstraat 1. De inloopavond van 10 oktober is in het Farel College, Paladijnenweg 101.

Tot 20 oktober is er inspraak mogelijk op het voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp is te bekijken op de inloopavonden en ligt ter inzage bij het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7. Het voorlopig ontwerp is ook beschreven in een nieuwsbrief. Omwonenden en belanghebbenden hebben deze inmiddels ontvangen. Andere belangstellenden kunnen de nieuwsbrief afhalen bij De Observant of downloaden via www.amersfoort.nl. De gemeente verwerkt alle binnengekomen reacties op het voorlopig ontwerp en maakt vervolgens een definitief ontwerp. Deze moet worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Het aanleggen van de ecologische verbindingszone Valleikanaal is een gezamenlijk project van de gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, Waterschap Vallei & Eem en het Utrechts Landschap. Het Utrechts Landschap heeft daarvoor geld ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

Informatie:
. Gemeente Amersfoort, Simone de Jong, telefoon 033 469 42 69 of e-mail s.dejong@amersfoort.nl (aanmeldingen voor de excursie) . Waterschap Vallei & Eem, Kim Slaats, telefoon 033 434 63 28 of e-mail kslaats@wve.nl . Provincie Utrecht, Sachiko Vermist, telefoon 030 25 82 122 of e-mail sachiko.vermist@provincie-utrecht.nl. . Het Utrechts Landschap, Sascha van Breukelen, telefoon 030 221 99 98 of e-mail vbreukelen@utrechtslandschap.nl


---- --