Artis

Amsterdam

Persbericht

Prinses Margriet opent Vlinderpaviljoen in Artis

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, beschermvrouwe van Artis, opent op woensdagmiddag 4 oktober op feestelijke wijze het Vlinderpaviljoen in Artis. Zij zal rond 14.00 uur samen met een groep Amsterdamse schoolkinderen oranje vlinders loslaten in het nieuwe verblijf.

Het overdekte Vlinderpaviljoen is de nieuwe thuishaven van meer dan 1000 vlinders van 20 verschillende soorten, zoals de glasvleugelvlinder, de blauwe morpho en de passiebloemvlinder. Bezoekers lopen tussen de vlinders door. In de zogenaamde poppenkasten is van dichtbij de metamorfose, de overgang van pop naar vlinder, te zien. Bij de fluisterpalen zijn Aziatische en Zuid-Amerikaanse vlinderlegenden te horen en in het VlinderLab worden talloze geheimen van het vlindergedrag ontrafelt.

Het Vlinderpaviljoen is 1000m² groot en is door de architect zo transparant mogelijk ontworpen. Het dak is gemaakt van een soort luchtkussenmateriaal. Het geeft de bezoekers het idee buiten te lopen en houdt tevens rekening met de zootechnische eisen voor het houden van vlinders.

Vanaf 5 oktober is het Vlinderpaviljoen geopend voor alle bezoekers van Artis.

Accreditatie (uiterlijk maandag 2 oktober, 12.00 uur): Rijksvoorlichtingsdienst, afdeling Pers & Protocol, tel. 070 - 3564142,
e-mail rvd.pers@minaz.nl, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Vanwege de beperkte beschikbare ruimte kan een beperkte toegangsregeling
worden ingesteld. Mocht deze regeling nodig zijn, dan wordt dit uiterlijk
dinsdag 3 oktober, 17.00 uur per e-mail aan de geaccrediteerde media bekend gemaakt.

Voor meer informatie over het Vlinderpaviljoen in Artis: Mevr. A. Almai,
Artis Communicatie & Marketing, e-mail pr@artis.nl , tel. 020 - 52 33 515.
Op aanvraag is beeldmateriaal beschikbaar via www.artis.nl/persfoto onder Actueel.