Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de pers

Den Haag, 27 september 2006

Martinair en Rode Kruis organiseren dagtocht Mallorca

Chronisch zieken en gehandicapten een dagje naar de Middellandse Zee

Op vakantie! Even met je voeten in het zand of genieten van het zonnetje. Een spannende reis met het vliegtuig naar een nieuwe bestemming. Voor een heleboel mensen was dit afgelopen zomer een bekend scenario. Voor veel chronisch zieken of gehandicapten is op vakantie gaan niet zo gewoon. Daarom organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met vliegmaatschappij Martinair op woensdag 4 oktober een dagtocht naar Mallorca voor ruim 50 chronisch zieken en gehandicapten.

"Het is een lange, maar fantastische dag' vertelt Marc Hofstra, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. "Het is geweldig om te zien dat dankzij de inzet van Martinair en vrijwilligers, ook mensen met een rolstoel een vliegreis kunnen maken. Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat zij met het vliegtuig reizen", aldus Hofstra, die zelf ook van de partij zal zijn. De reis vindt jaarlijks plaats en kent een lange traditie: het is de 36e keer dat ze in deze vorm wordt georganiseerd.

Ruim dertig vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis, onder wie een arts en verpleegkundigen, begeleiden de gasten. De gasten krijgen in Palma de Mallorca een buffet aangeboden en kunnen de middag genieten van de Spaanse zon en het strand.

Initiatiefnemer van deze jaarlijkse dagtocht was Martin Schröder, de oprichter en voormalige President Directeur van Martinair. De aangeboden reis gaat altijd naar een bestemming binnen Europa. Eerder vloog Martinair voor het Rode Kruis naar onder andere Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis biedt al jaren sociale hulp. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde 'vriendendiensten', zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo'n 6000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels.



Ingezonden persbericht