MINBZK:Persuitnodiging nieuwe adviezen commissie Dijkstal

Ministerie bzk

http://www.minbzk.nl

Persuitnodiging nieuwe adviezen commissie Dijkstal

De commissie Dijkstal brengt opnieuw advies uit over de rechtspositie van politieke ambtsdragers. Het gaat om een advies over modernisering en financiering van politieke pensioenen. Daarnaast adviseert de commissie over de beloning van topfunctionarissen bij privaatrechtelijke zelfstandige bestuursorganen (ZBO's). De heer Dijkstal zal de adviezen toelichten en minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal een eerste reactie geven tijdens een bijeenkomst op woensdag 4 oktober 2006 in de Van der Poelzaal van Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag, aanvang 15.30 uur. Vertegenwoordigers van de media zijn uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Het advies van de commissie Dijkstal over de pensioenuitkeringen van politieke ambtsdragers gaat in op de vraag of de gewenste modernisering van deze pensioenen gebaat is met financiering uit een pensioenfonds. Op dit ogenblik worden de pensioenuitkeringen gefinancierd uit de begrotingen van de verschillende bestuursorganen.

Het advies over de beloning van topfunctionarissen bij privaatrechtelijke ZBO's moet volgens de commissie Dijkstal leiden tot een passende belonings(ontwikkeling) voor deze topfunctionarissen. Minister Remkes zal tijdens de persbijeenkomst een eerste reactie geven op deze adviezen.

De commissie Dijkstal heet officieel de Adviescommissie rechtspositie politieke ambtsdragers en bestaat uit H.F. Dijkstal (voorzitter ), mr. dr. A.J.E. Havermans, mr. C.J.A. van Lede, mw. drs. E.C.P. Vogelaar en mr. A.A. Westerlaken. De commissie bracht eerder twee adviezen uit over de beloningen in de publieke sector.

Inlichtingen bij Vincent van Steen, persvoorlichter, telefoon 070-4267086.