Landelijke Dag van de Stage op woensdag 4 oktober

Fnv

Een landelijk debat in Den Haag en lokale bijeenkomsten in achttien plaatsen. Dat gebeurt tijdens de 'Dag van de Stage' op woensdag 4 oktober. De dag is een initiatief van de FNV en de Kamers van Koophandel.

Tijdens de bijeenkomsten ontmoet het bedrijfsleven het onderwijs. In Den Haag gaan leerlingen, scholen, bedrijven en politiek met elkaar in discussie.

Het debat wordt geleid door Wilfred Genee, sportjournalist. Deelnemers zijn onder meer FNV-voorzitter Agnes Jongerius, Judith Ploegman (FNV Jong), Gerda Verburg (CDA), Bert Bakker (D66), Ineke Dezentjé-Hamming,
Jet Bussemaker (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks).

Op de Dag van de Stage vindt ook de verkiezing plaats van het beste ICT-leerbedrijf van het jaar. Ook wordt de uitkomst gepresenteerd van een groot stageonderzoek onder kamerleden, onderwijs en bedrijfsleven.

Tijdens de werktop van december 2005 hebben kabinet en sociale partners afgesproken 20.000 extra stageplaatsen te werven voor moeilijk plaatsbare leerlingen. Bovendien komt er meer aandacht voor begeleiding van stagiairs.

In het beroepsonderwijs wordt leren in de praktijk steeds belangrijker. Bijna een half miljoen mbo-studenten vinden jaarlijks een geschikte stageplek. Maar een deel van de leerlingen vindt geen passende stageplaats, terwijl veel leerplaatsen bij bedrijven nog onbenut blijvenp. En geen stage betekent: geen diploma, met alle gevolgen van dien.

Ervaring opdoen in de beroepspraktijk zorgt voor beter toegeruste professionals van morgen. De Dag van de Stage wil de stage en de voordelen daarvan voor leerlingen en leerbedrijven extra onder de aandacht brengen.

Het motto van de stagedag is 'Stage lopen, dat werkt!'. Een overzicht van de lokale bijeenkomsten en het programma van Den Haag vindt u op www.dagvandestage.nl.

De Dag van de Stage is een samenwerkingsverband van FNV, CNV, MHP, Kamers van Koophandel, FNV Jong, Colo (Vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven).

28 september 2006

Meer informatie:

FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff, 020 - 58 16 552 harrie.lindelauff@vc.fnv.nl

Kamers van Koophandel, Diana Vergeer, 0348 - 426 437, 06 - 30 35 29 21dvergeer@vvk.kvk.nl

Taskforce Jeugdwerkloosheid, Ria van der Steen 06 - 18 30 65 17 mvdsteen@minszw.nl

MHP: Frits van Schaik 0345 - 85 19 00 f.vanschaik@vc-mhp.nl

Ecabo (kenniscentrum voor o.a. ICT, organiseert verkiezing beste ICT-leerbedrijf) Nicolette Biesstels, 06 - 26 46 29 18 n.biesstels@ecabo.nl Suzanne van der Burgt, 033 - 450 46 04 s.vdburgt@ecabo.nl