Gemeente Zoetermeer

Minister van Ardenne onthult muurschildering uit Nicaragua

Minister van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking onthult op 4 oktober a.s. om 11.00 uur samen met Zoetermeerse schoolkinderen twee originele Nicaraguaanse muurschilderingen. De schilderingen zijn door Julio Moreno, een echte muurschilder uit dit land, op de muren van twee scholen in Zoetermeer geschilderd. De kunstwerken worden gemaakt in het kader van de muurschilderweken die nu voor de vierde keer in Zoetermeer door de Vereniging voor Internationale Solidariteit (VIS) en de UNA scholengroep (stichting voor Christelijk onderwijs Zoetermeer) gehouden worden.

Onderwerp van de muurschilderweken is dit jaar: millenniumdoelen. Kinderen van de school De Hofvijver hebben in de muurschilderweken kennis gemaakt met de millenniumdoelen in Nicaragua. Ze leerden op een speelse manier over met het leven in de Nicaraguaanse zusterstad van Zoetermeer: Jinotega. De VIS ontwikkelde hiervoor een speciale leskist met spelletjes, lesmateriaal en voorwerpen die daarbij helpen.

De VIS ondersteunt momenteel een educatieproject in Jinotega. Dit project financiert schoolmeubilair en lesmateriaal voor een arme gemeenschap in Jinotega. Het is nog steeds niet vanzelfsprekend dat kinderen naar school gaan in dit land. De kinderen van De Hofvijver hebben geld ingezameld voor dit project. Dit geld wordt door het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking verdubbeld.

Jinotega is een zusterstad van de gemeente Zoetermeer. In het kader van de stedenbanden worden door de Vereniging voor Internationale Solidariteit (VIS) regelmatig gezamenlijk projecten georganiseerd met als doel in Nicaragua een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding en in Zoetermeer de bewustwording voor ontwikkelingssamenwerking te vergroten.