Gemeente Roermond

Roermond decor Duitse televisiefilm

Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober a.s. vormt een deel van de binnenstad van Roermond het decor voor een nieuwe Duitse televisiefilm, die in 2007 op het tweede Duitse net (ZDF) te zien zal zijn. In de spannende anderhalf uur durende psychologische thriller 'Es gibt kein Morgen mehr' spelen Maja Maranow (bekend uit de serie 'Ein starkes Team'), Friedrich von Thun (bekend van 'Die Verbrechen des Professor Capellari') en Nicole Heesters (de dochter van Johannes Heesters) de hoofdrollen. Zij komen voor de opnames ook naar Roermond.

Volgens Network Movie Film- und Fernsehproduktion, een dochteronderneming van het ZDF die de productie van de film verzorgt, biedt de compactheid, Nederlandse uitstraling en goede bereikbaarheid van Roermond ten opzichte van Duitsland een ideale mogelijkheid om hier te filmen. Zo worden onder andere opnames gemaakt ter hoogte van de Steenen Brug en op de hoek Swalmerstraat/Grote Kerkstraat. Ook het Laurentius ziekenhuis verleent haar medewerking, evenals de politie Limburg-Noord.

"Dit is natuurlijk een geweldige promotie voor Roermond. Ik zie het als een beloning voor het vele werk dat op dit gebied wordt verzet. Straks is Roermond in heel Duitsland, Nederland en grote delen van Oostenrijk en Zwitserland op televisie te zien; een betere reclame kun je niet krijgen! Het filmteam bivakkeert met een ploeg van ± 35 personen twee dagen lang in Roermond. Dat betekent ook een economische stimulans voor onze middenstand", aldus wethouder Van Rey van Toerisme en Stadspromotie.

Om alles in goede banen te leiden en ervoor zorg te dragen dat mogelijke kijkers de filmopnames niet storen, is de afdeling Stadstoezicht aanwezig. Zij wijzen passanten graag op omleidingroutes.
* Voor meer informatie ga naar pagina Werk en uitvoering.

Publicatiedatum: 25.07.2006 Bijgewerkt: 29.09.2006