Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kinderboekenweek in Openbare Bibliotheek Amsterdam

Van woensdag 4 t/m zaterdag 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Thema is dit jaar 'De leeuw is los'; kinderboeken over dieren.

Ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) speelt hier uiteraard volop op in met tal van activiteiten in alle vestigingen. Kijk voor een compleet overzicht in de agenda op de website van de bibliotheek: www.oba.nl.

In de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, exposeert de met de Gouden Penseel 2006 bekroonde illustrator Marit Törnqvist. Vanaf woensdag 4 oktober tot 7 januari zijn hier de originelen van het bekroonde prentenboek 'Pikkuhenki' (met tekst van Toon Tellegen) te zien.

Marit Törnqvist geeft op maandag 9 oktober om 19.30 uur onder de titel 'Lezen, luisteren en kijken; over de totstandkoming van het multimediale prentenboek Pikkuhenki' een lezing. Aansluitend kan de tentoonstelling bekeken worden en is gelegenheid tot signeren. De toegang is ¤ 5,00, met OBA-pas of Stadspas ¤ 3,75 (reserveren aanbevolen, tell. 020-52 30 801 of klantenservice@oba.nl).

In Bibliotheek Pintohuis (St. Antoniesbreestraat 69) treedt het blazersensemble Timber op met het programma 'Het verhaal van Babar, het olifantje', naar het bekende kinderboek van Jean de Brunhoff. Dit vindt plaats op zondag 1 oktober om 15.00 uur. De toegang is ¤ 4,00 voor volwassenen en ¤ 2,00 voor kinkinderen (incl. consumptie).

In alle bibliotheken in Nieuw West is de theatervoorstelling 'De schat van Boekiewekie', met Martijn Donders als Jungle Jantje te zien.

Alle bibliotheken in Noord presenteren: 'Klankkist' o.l.v. Ernest Dobber 'De Vos en de kat' een liedjesproject naar een sprookje van Grimm.

Verder zijn in alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam het boekje 'Een tien met een griffel', de jaarlijkse Kinderboekenmolen en de Voorleesgids (zolang de voorraad strekt) gratis af te halen.

///////////////////////// einde persbericht /////////////////////////

Noot voor de redactie,