Gemeente Den Haag

Dierendagactiviteiten op Haagse Stadsboerderij

Verschillende Haagse stadsboerderijen organiseren op woensdag 4 oktober, Werelddierendag, activiteiten voor jong en oud. De activiteiten variëren van het maken van een dierenlunch tot een speurtocht. Dierendag wordt gevierd op stadsboerderijen in verschillende stadsdelen. Deelname is gratis.

Dierendagfeest op de Herweijerhoeve
Op stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark wordt van 13.30 tot 16.00 uur een Dierendagfeest gehouden. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van een grote lunch voor de dieren. De boerderijdieren worden verder verwent met een schoon hok en een extra knuffel. Ook kunnen kinderen geschminkt worden als zijn of haar lievelingsdier.

Hoeve Bijdorp: kleine dierendag
Op Hoeve Bijdorp, aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184-a, staat dierendag in het teken van de kleine dieren. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur hun konijn of cavia meenemen voor een gezondheidskeuring. Er zijn verder workshops over het houden en verzorgen van konijnen en cavia's. Dierenorganisaties zijn aanwezig voor het geven van deskundig advies.
Voor de start van de Kinderboekenweek met het thema 'dieren', draagt de kinderboekenschrijver Stefan Wolters om 14.00 en 15.00 uur voor uit zijn nieuwe boek: De koning met de kikker op zijn hoofd. Aansluitend is er een speurtocht.

Dierenquiz op de Molenweide
Op de Molenweide (Stuwstraat 31) kunnen deelnemers aan het project Ecokids koekjes bakken voor de dieren. De kinderen die deelnemen aan het project Actief in de wijk gaan dierenbroches maken. Aansluitend wordt met beide groepen een dierenquiz gespeeld. De activiteiten duren van 14.15 tot 16.00 uur.

Op den Dijk: kijkdozen knutselen
Ook stadsboerderij Op den Dijk aan de Bovendijk 141 besteedt aandacht aan dierendag. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen op de boerderij in Wateringse Veld kijkdozen maken. Van 14.15 tot 16.00 uur ligt het knutselmateriaal klaar.

Taarten bakken op de Nijkamphoeve
De dieren op de Nijkamphoeve aan de hoek van de Dedemsvaartweg en de Escamplaan worden verwend met een gezonde dierentaart. Jonge bezoekers, tot 12 jaar, kunnen de taarten maken tussen 13.30 en 15.30 uur.

Meer informatie over de stadsboerderijen in Den Haag staat op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.