Ingezonden persbericht


Wilde dieren op bezoek
bij Basisskoalle Lytse Wiman

Het is bijna 4 oktober, het is bijna Dierendag! Op Dierendag verwennen we onze lieve huisdieren een beetje meer dan normaal. De hond krijgt een groot bot, de poes krijgt een schoteltje melk en de cavia een wortel.

Maar huisdieren zijn niet de enige dieren die in of rond ons huis wonen. Denk maar eens aan de dikke spin die in de schuur zit, de mol in de tuin, de slak die op een blad in de tuin kruipt of de kraai die in de schoorsteen zijn nest bouwt.

Soms zijn die wilde dieren best een beetje lastig en zitten ze ons mensen in de weg. Muizen eten graag ons eten op, mollen halen de tuin overhoop met hun molshopen en wespen zitten achter onze zoete drankjes en ijsjes aan.

Gelukkig is het meestal niet zo moeilijk om te voorkomen dat wilde dieren ons in de weg zitten. Omdat nog niet iedereen weet wat je het beste kunt doen als je last hebt van wilde dieren, heeft de Friese Milieu Federatie de brochure `Huisje, boompje, BEESTJE! ­ tips voor het samenleven met wilde dieren in en rond het huis' ontwikkeld.

Op Dierendag krijgen de kinderen van groep 3, 4 en 5 van de Iepenbiere Basisskoalle Lytse Wiman in Twijzel bijzonder bezoek. Om 10.30 uur worden daar een aantal wilde dieren verwacht die ook wel eens wat extra aandacht willen op Dierendag!

U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn! Nadat de dieren hun opwachting hebben gemaakt zal er een klassengesprek plaatsvinden. Vervolgens wordt de brochure `Huisje, boompje, BEESTJE!' gepresenteerd. U vindt de IBS Lytse Wiman aan het Beukerspaedtsje 2 te Twijzel.

Nadere informatie wordt graag verstrekt door Mirte Kooistra van de Friese Milieu Federatie via telefoonnummer 058 ­ 289 03 03 of m.kooistra@friesemilieufederatie.nl


---- --