Amsterdam Airport Schiphol

Wekelijks Schiphol Journaal op AT5

Op woensdag 4 oktober gaat AT5 van start met het Schiphol Journaal. Het programma, dat iedere woensdagavond om 19.55 uur wordt uitgezonden, gaat over nieuws en ontwikkelingen op en rond de luchthaven.

In de eerste aflevering komt onder meer de afdeling Lost en Found aan bod, waar jaarlijks 25.000 gevonden voorwerpen binnenkomen. Verder is er onder meer aandacht voor het gate delivery systeem van het See Buy Fly Shopping Centre. Door dat systeem kunnen ook passagiers met de bestemming Verenigde Staten of reizend met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, zonder problemen drank, parfum en gels meenemen in hun handbagage. Ook besteedt het eerste journaal aandacht aan het pas verschenen boek Non-Stop Schiphol, van Erik Derogée.

Degenen die het programma gemist hebben of AT5 niet kunnen ontvangen, kunnen het Schiphol Journaal bekijken via www.schiphol.nl. Het programma wordt elke zaterdag herhaald om 17.55 uur.

Met 44,2 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2005 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2005, 58.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl