Gemeente Ede

nummer 195 / Ede, 2 oktober 2006

Werkbezoek burgemeester Robbertsen aan Enerpac

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede brengt woensdag 4 oktober 2006 een werkbezoek aan Enerpac. Dit internationale bedrijf met een vestiging in Ede is fabrikant van hogedruk hydrauliek en alle toepassingen daarvan en fabriceert industriële gereedschappen. De vestiging in Ede bedient Europa, Azië en de Pacific.

Burgemeester Robbertsen laat zich tijdens zijn bezoek uitgebreid informeren over Enerpac en de projecten die het bedrijf wereldwijd uitvoert. Dat gebeurt door de heer J. de Koning (managing director), de heer R. Bakkum (operations leader & site leader Ede) en de heer J. Naalden (finance leader).

Schuifdak
Enerpac verwierf twee jaar geleden veel aanzien bij de bouw van een brug bij Milau in Zuid-Frankrijk. Het bedrijf was betrokken bij de bouw van de brugpijlers, waarvan de hoogste 343 meter telt. Enerpac ontwikkelde het systeem om met behulp van hydrauliek de brugdelen over de pilaren te tillen. Verder verzorgde het bedrijf de ontwikkeling van het hydraulisch aangedreven schuifdak van het stadion in Nantong in China.

Verkoop
Bij Enerpac in Ede werken circa 80 medewerkers. Zij werken aan de assemblage van producten als slangen, cilinders en pompen en aan de verkoop van deze producten.