Gemeente Enschede

West Wil Wel: een schone wijk

maandag 02-10-2006

Buurt in Actie steunt schoonmaakactie Brede School

Op woensdag 4 oktober gaan de leerlingen van drie basisscholen en twee scholen van het voortgezet onderwijs uit Stadsveld-Zwering de buurt in voor een schoonmaakactie. Om 13.00 uur verzamelen de scholieren zich bij basisschool Het Palet. Van daaruit trekken zes groepen de wijk in om ieder een bepaald gebied op te ruimen. Ze worden begeleid door trommelmuziek.

De schoonmaakactie komt voort uit een samenwerking tussen het projectteam Buurt in Actie Stadsveld-Noord en de Vereniging Brede School Stadsveld-Zwering. Achterliggende gedachte is dat bewoners uit de wijk en leerlingen die de wijk bezoeken zich samen verantwoordelijk voelen voor een schone wijk. Het idee ontstond in het projectteam Buurt in Actie. Daar komen veel klachten binnen over rommel op straat en zwerfvuil, vooral op de route van de scholen naar het winkelcentrum.

Met financiële steun van Buurt in Actie zijn 40 paar handschoenen en hesjes, 30 grijpers en een zestal bezems en stoffers en blikken aangekocht. Deze blijven bij de scholen in beheer en kunnen gebruikt worden voor volgende schoonmaakacties.

De zes plekken die een opruimbeurt krijgen zijn:

§ het bos bij en rond basisschool Het Palet;

§ de straat voor de school De Spinacker (voorheen De Tender);

§ achter de school, langs de garages bij het Stedelijk Lyceum, locatie De Wissel;

§ bij het Bonhoeffer College - locatie Bruggertstraat - rond de school en de Rembrandtlaan tot aan Albert Heijn;

§ naast en rond basisschool De Triangel;

§ bij het Stedelijk Lyceum - locatie Het Zwering - het park rond De Hatteler, voornamelijk bij de speeltuin.

De zes groepen worden begeleid door een lid van het projectteam Buurt in Actie. De schoonmaakactie duurt tot 14.30 uur.

De Vereniging Brede School Stadsveld-Zwering bestaat al ruim 5 jaar. In de vereniging nemen drie basisscholen deel. In de week van 2 t/m 6 oktober presenteert de Brede School zich met allerlei activiteiten voor de bewoners in de wijk onder het motto: West Wil Wel. Eén van deze activiteiten is de opruimactie.


---