AMOS scholen in de prijzen met leerlingeninitiatief

Basisschool de rietlanden

Amsterdam, 3 oktober 2006

Vijf samenwerkende AMOS basisscholen winnen met hun initiatief 'ondernemende schoolteams' belangrijke prijs. Onder het motto 'ondernemende schoolteams brengen ondernemende leerlingen voort' heeft de SBL en onderwijsbond CNV deze actie gekozen als beste van Nederland.

De prijs (een cheque, welke ten goede zal komen aan 'het goede doel')zal op feestelijke wijze worden overhandigd door SBL en onderwijsbond CNV op woensdag 4 oktober 2006 Locatie: Basisschool Neptunus,
Piet Zwarthof 2, 1087 AX Amsterdam (IJburg)
tijd: 08.30 uur

Op 5 oktober aanstaande organiseert het SBL (zie ook www.lerarenweb.nl) opnieuw in de onderwijsweek 'de dag van de leraar'. Het doel van deze dag is om zo veel mogelijk leraren in het zonnetje te zetten. Het thema van dit jaar is: 'ondernemende (school)teams'.

GOED ZORGEN VOOR DE JUFFEN EN MEESTERS VAN MORGEN
Het leraarschap is een prachtig vak en levert een belangrijke bijdrage aan de vorming van onze maatschappij. Het blijkt helaas niet altijd makkelijk om voldoende mensen te vinden die voor dit vak kiezen. Om te laten merken hoe blij wij zijn met deze keuze van de studenten en om te laten zien hoe belangrijk het is dat er voldoende leerkrachten zijn gaan wij deze aankomende juffen en meesters verrassen met een feestelijk ontbijt. Leerlingen van de Paulusschool, de Valentijn, de Neptunus en de Rietlanden uit Amsterdam zullen, (in samenwerking met 10 leerlingen van de Hubertus vakschool), een ontbijt serveren aan 120 eerstejaars studenten van de IPABO in Amsterdam. Dit zal onder het toeziend oog van Dhr. Ahmed Marcouch (Stadsdeelvoorzitter en portefeuillehouder Onderwijs van stadsdeel Slotervaart) gebeuren.

MAAR OOK GOED ZORGEN VOOR DE WERELD VAN VANDAAG
Op school leer je o.a. lezen, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis. Je leert dat het in sommige landen niet altijd vanzelfsprekend is dat je naar school gaat en dagelijks een maaltijd hebt. Op school leer je ook wat verantwoordelijkheid is. En dat je niet lijdzaam aan de kant hoeft te staan bij onrechtvaardigheid. Je kunt dingen ondernemen om de wereld beter te maken. Onze leerlingen zullen dan ook de komende tijd hard aan het werk gaan om hun bijdrage aan een betere wereld te leveren. Een start hiervoor wordt gemaakt op 5 oktober. Ieder geserveerd ontbijt voor een student wordt gesponsord. Verder zullen op onze scholen de komende 3 maanden activiteiten uitgevoerd worden die in het teken staan van deze actie. De totale opbrengst gaat naar het maaltijden-project in Bolivia.Via donaties aan Oxfam/Novib gaan onze leerlingen ontbijten verzorgen voor 'collega - leerlingen' in Bolivia. Leerlingen in La Paz kunnen zo iedere ochtend gezond ontbijten op school. Op deze manier verbetert hun lichamelijke conditie en leren zij beter. Voor ouders is dit zelfs een belangrijke reden om hun kind naar school te laten gaan. Bovendien profiteren ook de Boliviaanse boeren mee, zij leveren de producten.

Het ontbijt zal plaatsvinden op donderdag 5 oktober 2006 Locatie: Hogeschool IPABO,
Jan Tooropstraat 136, 1061 AD Amsterdam (Slotervaart)
tijd: 10.30-11.30 uur

Voor meer informatie over de inhoud van dit bericht kunt u contact opnemen met: Mirjam Leinders (directeur Paulusschool) 020 6820403 of 06 52072428 Annemieke van der Groen (directeur basisschool de Rietlanden) 020 4194114 of 06 22570657