Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tijdens Kinderboekenweek (4-14 oktober 2006):
Spannende sprookjes en geestige kindervoorstellingen in Spant!

Bussum, oktober 2006 - Spant! komt deze winter met een gevarieerd aanbod in kinder- en jeugdtheater. Het theater in Bussum wil een kunstzinnige en inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor kinderen en jongeren uit het Gooi en daarbuiten. Kinderen kunnen lachen, griezelen, dansen en muziek maken bij de voorstellingen die dit seizoen geprogrammeerd staan. Zo zijn er Nederlandse en Surinaamse sprookjes over dieren en mensen, spannende verhalen over sinterklaas, een wintercircus, Jip en Janneke en nog veel meer. En tijdens Kinderboekenweek heeft Spant! op de woensdag en de zaterdag kinderboekvertolkingen op het programma staan.

Vanaf 3 jaar
Spant! voelt zich betrokken bij de jonge inwoners in het Gooi en wil daarom een thuishaven bieden voor de beste podium(kunsten) uit het professionele jeugdtheatercircuit. De voorstellingen zijn voor ieder kind vanaf 3 jaar toegankelijk. Kinderen kunnen elkaar ontmoeten, inspireren en uitdagen bij de theatervoorstellingen en de daaraan gerelateerde educatieprojecten: workshops, tentoonstellingen, discussies. Spant! wil een plek creëren waar de kinderen zich thuis voelen en kunnen genieten van de theateractiviteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd.

Kinderboekenweek
In de komende theaterseizoenen zal Spant! een samenhangend aanbod van vrije voorstellingen en kunsteducatieve activiteiten realiseren, waarbij zowel de kleintjes als de jeugd vanaf 12 jaar aan hun trekken komen. Bijzondere en verrassende theaterproducties die voorheen met name in de grote steden te vinden waren, zullen nu ook 'dicht bij huis' te zien zijn in Spant!. In het kader van de kinderboekenweek van 4 tot 14 oktober 2006 organiseert Spant! daarnaast verschillende speciale voorstellingen:

Woensdag 4 oktober: Nero Corleone (6+)
Op werelddierendag wordt het grappige verhaal verteld over de kater Nero Corleone die zich gedraagt als een Godfather, rondtrippelt en zeer veel kattenkwaad uithaalt. De voorstelling wordt opgevoerd in de authentieke Boerderij uit 1850.

Zaterdag 14 oktober: Een trompet voor olifant (4+) Een prachtig muzikaal sprookje geschreven door Max Velthuis, bekend van Kikker. Het verhaal gaat over een krokodil en een olifant die buren van elkaar zijn en zo luid muziek maken dat ze ruzie krijgen.

Jeugdtheaterkalender
Om vast te kijken welke jeugdtheatervoorstellingen er deze winter allemaal zijn te zien in Spant! is er speciaal voor de jonge inwoners van het Gooi een jeugdtheaterkalender gemaakt, waarin het totale jeugdtheateraanbod vermeld staat. Ook staan er diverse workshops in als 'Dansen met de familie weggewaaid' of een 'Percussie' workshop in de herfstvakantie. Deze kalender is aan te vragen door te bellen naar 035 - 69 139 49 en op de website: www.spant.org.

Spant! voor iedere ontmoeting een podium
Spant! is een vooruitstrevend theater en congrescentrum met een spraakmakende designinrichting, eigentijdse kunst aan de muur, frisse kleuren en een verrassend vernieuwende filosofie. Een goed theater is een ontmoetingsplaats, waarbij het gaat om interactie tussen gelijkgestemde zielen. Spant! biedt voor iedere ontmoeting een podium. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk te dineren in de brasserie met een maandelijks wisselend menu. Voor meer informatie, het reserveren van kaarten of een tafel in het restaurant kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Spant! Tel: 035 69 139 49 of www.spant.org.