Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Den Haag, 3 oktober 2006


Wouter Bos en 'Mis(s) Onbeperkt Nederland' ondertekenen convenant


PvdA-lijsttrekker Wouter Bos ondertekent woensdag 4 oktober samen Roos Prommenschenckel een convenant om drempels voor mensen met een functiebeperking weg te nemen. Roos Prommenschenckel is op dit moment MIS(S) en daarmee ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Het convenant bevat 10 concrete voorstellen. Het convenant is opgesteld in samenwerking met de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG Raad)


De PvdA zal in de aanloop naar de verkiezingen verschillende bondgenootschappen en allianties aangaan om Nederland Sterker en Socialer te maken. Het convenant 'Drempels Weg' is het eerste bondgenootschap.


Wouter Bos ziet het convenant als een belangrijke stap om samen met mensen met een functiebeperking te gaan strijden voor een Nederland waarbij iedereen meetelt.
"Een 'beter' Nederland is een beter Nederland voor iedereen, en met iedereen. De PvdA wil dat in Nederland ook mensen met een chronische ziekte of een functiebeperking optimaal worden betrokken bij de maatschappij en zich niet buitengesloten weten."


De ondertekening van het convenant 'Drempels Weg' vindt woensdag 4 oktober plaats om 15.45 uur op de markt van het Vredenburg in Utrecht.