Time : 15:03:34
Date : 03 October 2006
Sender Name: Fedichem

Koning kunststof op onze voetbalvelden!

Brussel, 3 oktober 2006 - Op woensdag 4 oktober, om 14h30, zullen Febelplast, Fedichem Polymers en PlasticsEurope, de verenigingen die de kunststofindustrie in België en Europa vertegenwoordigen, samen met de Schepen van Sport van Brussel-Stad, Bertin Mampaka, aan 40 jeugdspelers van 3 Brusselse voetbalclubs een gloednieuwe sportuitrusting schenken. Een origineel initiatief dat aantoont dat ook de kunststofwereld haar sociale verantwoordelijkheid draagt!

De truitjes, broekjes, scheenbeenbeschermers en ballen gaan naar de jeugdspelers van de clubs FC Haren, A.S. Etoile en Foot for Ever. Door deze jongeren - afkomstig uit minder gegoede gezinnen- nieuwe uitrustingen te bezorgen, herinneren Febelplast, Fedichem Polymers en PlasticsEurope eraan dat de kunststofindustrie haar sociale verantwoordelijkheid ernstig neemt, dit wil zeggen ernaar streeft om de levenskwaliteit van jongeren te verbeteren, onder andere door sportbeoefening. Daarnaast is het ook een manier om een dialoog op te starten met de lokale gemeenschappen, in partnerschap met de betrokken autoriteiten. Tot slot is het ook een gelegenheid voor de kunststofindustrie om aan te tonen hoe kunststoffen ons alledaags comfort verbeteren en ons welzijn verhogen.

Vandaag kan de sport niet meer zonder kunststoffen. "Sneller, hoger, verder", dat is het leitmotiv van sporters. En het is net in deze onophoudelijke race naar verbetering dat kunststoffen rechtstreeks invloed hebben. Naast nieuwe records zorgen kunststoffen vaak ook voor comfort bij het beoefenen van de sport, beschermen ze tegen blessures en verhogen de veiligheid.

We kunnen gerust spreken van "koning kunststof" op onze voetbalvelden. Niet alleen de ballen maar ook de schoenen, de truitjes, de scheenbeenbeschermers zijn van kunststof ... en vergeet ook niet dat bij de bouw van moderne voetbalstadia massaal kunststof gebruikt wordt.

De Team Spirit, de volledig kunststoffen bal speciaal ontworpen voor het afgelopen wereldkampioenschap in Duitsland, is een knap staaltje van technische vooruitgang. Hij bestaat slechts uit 14 segmenten, die niet meer aan elkaar genaaid zijn maar gelijmd. Zijn perfecte rondheid zorgt voor een betere controle van de bal. In tegenstelling tot de lederen bal van vroeger neemt deze bal geen water op en kan dan ook niet verzwaren tijdens het spel zelf en blijft zo beter zijn lijn volgen in de lucht. En dan zijn er nog de met gas gevuld microcellen die de impact van de trap op de rondheid van de bal minimaliseren, van hightech gesproken ...

Hedendaagse voetbalschoenen bestaan uit 70 % kunststoffen en waren nog nooit zo licht, stevig en slijtagevast, kortom, het ideale verlengstuk van topvoetballers met hun hoge technische precisie. Ook al zijn de schoenen volledig waterdicht, de voeten kunnen blijven ademen. De nieuwe voetbaltruitjes hebben de zelfde vochtafvoerende eigenschap dankzij hun complexe vezelstructuren en ze zijn bovendien licht als een veertje.

Het initiatief van Febelplast en Fedichem Polymers, op de synthetische grasmat van bijterrein 4 van het Koning Boudewijnstadion, ligt in de lijn van de informatiecampagne van PlasticsEurope, de Vereniging van Kunststofproducenten in Europa, die het gebruik van kunststof in de sport meer gekend wil maken en tegelijkertijd hulp wil bieden aan kansarme kinderen dankzij het voetbal (zie www.KickToGive.org). De actie met de naam "Kits for Kids" zal kinderen uit minder geprivilegieerde middens een sportuitrusting schenken en staat zo in het teken van de openheid van de kunststofindustrie om duurzame partnerschappen aan te gaan.

Contact:

Febelplast-Fedichem Polymers: Bruno Philippe, bphilippe@fedichem.be, 02 238 98 04

Fedichem: Marie Strowel, mstrowel@fedichem.be, 02 238 99 12

PlasticsEurope: caroline.dubois@plasticseurope.org, 02 676 17 39

Kantoor van de Schepen van Sport van Brussel-Stad: Laurent Dumont, 0476 402 959

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR