Nederlandse Spoorwegen 3 oktober 2006

Rails magazine in braille

Hoe ervaren blinden en slechtzienden een treinreis? Het antwoord op deze vraag is te lezen in een speciale thema-nummer van Rails. NS schreef een verhalenwedstrijd uit onder blinden en slechtzienden en het winnende verhaal is gepubliceerd in een extra toegankelijke uitgave van Rails: het eerste Nederlandse tijdschrift voor ziende mensen mét braillecover.
Van 2 tot en met 6 oktober staat in de Week van de Toegankelijkheid het Openbaar Vervoer centraal. Voor die gelegenheid organiseerde NS in samenwerking met Rails een speciale verhalenwedstrijd onder blinden en slechtzienden met als thema: reiservaringen in de trein. Uit de vele inzendingen heeft cabaretier Vincent Bijlo vijf genomineerden en een winnaar uitgekozen. Op woensdag 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een debatbijeenkomst van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid in het Spoorwegmuseum. Dan wordt tevens de speciale Rails met braillecover gepresenteerd met daarin opgenomen het winnende verhaal.

Noot aan de redactie
De prijsuitreiking is op woensdag 4 oktober om 14.00 uur in het: Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Voor een routebeschrijving per auto: www.spoorwegmuseum.nl Meer informatie: NS Persvoorlichting 030-2357070 Readershouse/Hearst - Robin Klaassen 06-51165178

NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt dagelijks het vervoer van meer dan 1 miljoen reizigers en beheert 387 stations. Bij het bedrijf werken bijna 25.000 mensen.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 3 oktober 2006
Pagina 2/2

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Sinds 1995 is het beheer van de rails, seinen, bovenleiding, etc. door het ministerie van Verkeer en Waterstaat toegewezen aan ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Rail ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --