LLiNK

P E R S B E R I C H T

DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 4 oktober 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

Verkiezingen in België - In de Brakke Grond hebben vijf kunstenaars hun zorgen over de toenemende populariteit van extreem rechts in België vertaald naar een kunstwerk. Guy Bindels komt hierover praten. Ook vertelt hij over het debat (met onder andere Marco Pastors) wat aanstaande zondag in de Brakke Grond wordt gehouden tijdens de verkiezingen.

Hemel boven Berlijn - De vrienden Damiel en Cassiel zijn engelen. Damiel vindt niet langer voldoening in het eeuwige toekijken. Hij wil zich laten bezielen door het kwaad en als hij verliefd wordt, staat zijn besluit vast. 'Hemel boven Berlijn' is de derde productie die Ola Mafaalani bij Toneelgroep Amsterdam regisseert. Ze komt samen met actrice Frieda Pittoors in de studio.

Thaise Olifanten van de Straat - Straatolifanten zijn in Thaise steden een bekend verschijnsel. Ze vervoeren toeristen of bedelen om geld of voedsel. In het Elephant Nature Park kunnen getraumatiseerde olifanten genieten van een mooie oude dag. Antoinette van de Water werkte als vrijwilliger in dit park, bedacht de actie 'Bring the elephant home' en schreef het boek 'Thaise Olifanten van de Straat'.

Debat - Naar aanleiding van de lezing 'Rethinking the Global Meat Industry' debatteren Francisco van Jole en Dieuwertje Blok over de intensieve veeteelt, onder andere met prof. John Grin.

De vaste onderdelen

Buitenlandse Correspondenten - De Duitse journalist Annette Birschel komt afwisselend met enkele collega's praten over LLiNKe thema's in de actualiteit. Hoe gaat men in Duitsland om met dierenleed?

Live-muziek - De muziek wordt vandaag verzorgd door Leine. In haar zwoele gitaarnummers klinkt de grote invloed van jazz en bossa nova uit haar jeugd door. Haar warme jazzy stem zorgt voor een intieme sfeer, met teksten die haar verwondering over deze wereld uitdrukken.

Teun van de Keuken - In deze uitzending bespreekt Teun de 'Week van de Smaak'. De initiatiefnemers van deze week willen met tal van activiteiten een breed publiek kennis laten maken met pure smaken en authentieke producten.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK