PvdA Rotterdam


Nieuw bestuur!

Di 3 Okt 2006 - Redactie

De Rotterdamse partijleden kozen vanavond een nieuw afdelingsbestuur. Marja Bijl is de opvolger van Ocker van Munster.

Marja Bijl werd gekozen als voorzitter van de PvdA afdeling Rotterdam. Van het oude bestuur blijven Johan Brinkman, Niels Kastelein en Iddo de Jong Marja bijstaan, maar verder kent het net gekozen bestuur allemaal nieuwe gezichten: Bram Hakkenberg, Trudy de Bruin, Awais Hassan, Tunahan Kuzu en Cees Paardekooper.

Nieuwe mensen, dat betekent ook afscheid nemen. De leden bedankten Lars Moratis, Chantal Gill'ard, Ton Fastl en de al eerder vertrokken bestuursleden Paul Boute, Kirsten Verdel en Hamit Karakus voor hun tijd als bestuurslid. Een bijzonder woord van dank ging naar Piotr van Rij die lange tijd deel uitmaakte van het afdelingsbestuur in Rotterdam.
En dan waren er nog 2 mensen die afscheid namen: vertrekkend voorzitter Ocker van Munster en secretaris Maarten Bakker. Ocker is bijna 4 jaar voorzitter van de afdeling geweest. Hij heeft de PvdA Rotterdam geleid in een moeilijke periode en heeft hard getrokken aan de interne vernieuwing van de PvdA. Dank daarvoor Ocker, je hebt een mooie klus geklaard.
En dan Maarten Bakker, in goede en slechte tijden een spil in het afdelingsbestuur, eerst hield hij jarenlang als penningmeester de financiele touwtjes stevig in handen. De laatste paar jaar is hij secretaris geweest. Vele zondagen was hij op het partijkantoor te vinden en altijd kon je op hem rekenen. Maarten, bedankt voor al je tijd en al je inzet, die zal nog gemist gaan worden.

Er waren ongeveer 90 Rotterdamse partijleden op de bijeenkomst afgekomen. Na de pauze stond het nieuwe collegeprogramma op de agenda en de 3 PvdA-wethouders waren aanwezig om 'hun' programma te presenteren.

Na afloop van de bijeenkomst kon Marja direct haar leiderschapskwaliteiten laten zien en de eerste crisis oplossen: diverse PvdA-ers, o.a. Ocker van Munster, Kirsten Verdel, Dagmar Oudshoorn, Rob Beek, Ruud van Middelkoop en Duco Hoogland raakten namelijk vast in de lift....