Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger van der Zande in A1GP!

KATWIJK, 03 OKTOBER 2006 - Renger van der Zande zal per direct het A1 Team Nederland versterken als rookie- en reserverijder! Met zijn ticket voor Brno (Tsjechië) al op zak maakt de 20-jarige Nijmegenaar aanstaande vrijdag al zijn debuut in de Rookie test. Samen met Jeroen Bleekemolen zal het jonge autosporttalent het gehele seizoen 2006/2007 de Nederlandse kleuren verdedigen in de A1 Grand Prix of Nations.

Met zijn aanstelling als tweede rijder van A1 Team Nederland krijgt Renger van der Zande na een turbulent seizoen in de Duitse Formule 3 nu ook de kans zijn talenten op mondiaal niveau te etaleren. In de dit jaar geïntroduceerde Rookie-test voor jonge aanstormende coureurs, zal Renger van der Zande op alle vrijdagen tijdens A1GP raceweekenden dit seizoen de vaderlandse eer hoog houden.

(A1 TEAM NEDERLAND SEATHOLDER) JAN LAMMERS: "Renger is nog jong, onbevangen en heeft veel potentieel. Hij kan A1GP optimaal gebruiken om zichzelf op een hoger niveau te brengen. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat Nico Hülkenberg, die afgelopen zondag de A1GP hoofdrace won, achter Renger is geëindigd in het Rookie klassement van het Duitse F3 kampioenschap. Dit om aan te geven waar hij toe in staat is. Wij willen graag dat Renger in alle rust kan werken aan zijn progressie en zich verder kan ontwikkelen als autocoureur."

RENGER VAN DER ZANDE: "Helemaal te gek! Dit is een superkans die ik met beide handen zal aangrijpen. Het rijden in een A1GP wagen zal totaal anders zijn dan alle wagens waar ik tot nu toe in heb gereden, maar ik weet dat ik klaar ben voor deze uitdaging. Graag wil ik dan ook Jan Lammers bedanken voor zijn vertrouwen. Ik kan niet wachten om hem en natuurlijk alle Nederlandse autosportfans spoedig met klinkende resultaten terug te betalen!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT in samenwerking met RACEXPRESS.NL. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637, roelof@insightf1.com)