Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group introduceert traploze versnellingsnaaf

Heerenveen, 4 oktober 2006 Batavus, de grootste dochtermaatschappij van Accell Group, introduceerde vorige week een nieuwe, revolutionaire versnellingsnaaf. Zij deed dit tijdens Interbike, de belangrijkste fietsshow van Noord-Amerika, die werd gehouden in Las Vegas van 27 tot 29 september 2006. In tegenstelling tot de bestaande versnellingsnaven, waarbij de fietser een vaststaand aantal getrapte versnellingen tot zijn beschikking heeft, maakt de nieuwe NuVinci naaf het mogelijk om iedere gewenste versnelling te kiezen. De fietser is daardoor in staat om exact de door hem gewenste versnelling in te stellen. Dealers en consumenten reageren positief op de NuVinci naaf. Alle testrijders waren enthousiast over het gebruikersgemak en de naaf werd als zeer vernieuwend beschouwd. De nieuwe naaf is ontworpen door een ingenieursbureau uit de Verenigde Staten. Batavus is het eerste bedrijf binnen Accell Group dat de naaf introduceert, zowel op de Europese als de Noord-Amerikaanse markt. In 2007 zullen andere dochtermaatschappijen volgen. Het begin dit jaar door Accell Group overgenomen Noord-Amerikaanse Seattle Bike Supply (SBS), zal wielen inclusief NuVinci naaf produceren ten behoeve van de aftermarket in de Verenigde Staten. Accell Group heeft in Nederland exclusiviteit voor één jaar bedongen met betrekking tot het nieuwe systeem. Voor de rest van de wereld zijn geen exclusiviteitsrechten vergeven.
Naast de nieuwe naaf introduceerden Batavus en het Franse Lapierre tijdens de Interbike show in Las Vegas een aantal modellen voor verkoop op de Noord-Amerikaanse markt. Tijdens de start van het nieuwe fietsseizoen, dat traditioneel in september aanvangt met verschillende shows op diverse locaties in Europa, werd Redline, het BMX-merk van SBS, geïntroduceerd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje.
/ / / / / / / Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, ontwikkeling, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga- Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (49% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere landen, waaronder België, Denemarken, Engeland, Finland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland, nemen de overige 21% van de omzet voor hun rekening.
---

Accell Group is in Europa marktleider in de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2005 EUR 369,3 miljoen en de nettowinst EUR 15,5 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Eurolist van Euronext Amsterdam. Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur, tel: (+31) 0513-638701 Website: www.accell-group.com


---- --