Stagiairzoeker helpt ondernemer bij het vinden van stagiairs

Diversiteitsmanagement

Amstelveen, 2 oktober 2006. Div, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement,lanceert samen met het Ambassadeursnetwerk Diversiteit een speciaal voor werkgevers ontwikkeld en handig hulpmiddel. De uitschuifkaart helpt werkgevers bij het vinden van stagiairs van diverse origine uit alle opleidingsniveaus. De (quote)Stagiairzoeker Ondernemers(unquote) wordt vandaag op het stage evenement Next Step 2006 in Alkmaar gepresenteerd door Anja Brink, Korpschef Politie Noord-Holland Noord en lid van het Ambassadeursnetwerk Diversiteit.
Div ontving veel signalen van haar Ambassadeursnetwerk en van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf dat er moeilijkheden bestaan bij het vinden van stagiairs. De kanalen waarbinnen stagezoekende studenten van alle opleidingsniveaus en het mkb elkaar kunnen vinden zijn onzichtbaar voor de meerderheid van beide partijen. Dit was voor Div aanleiding om een analyse te maken van actieve stagebemiddelende organisaties in Nederland. Voor het eerst zijn de behoeftes van ondernemers uit het mkb en de mogelijkheden van stagebemiddelende organisaties geïnventariseerd. Aan de hand van criteria van mkb-ers is uit de lijst van stagebemiddelende organisaties een selectie gemaakt. Op een eenvoudige uitschuifkaart kiest de gebruiker het gewenste opleidingsniveau van de kandidaat-stagiair. Daarna toont de stagiairzoeker welke organisaties goed zijn in de bemiddeling voor deze categorie. Div heeft zo een overzichtelijk product ontwikkeld om de zoektocht voor ondernemers naar stagezoekende studenten te vergemakkelijken.
Organisaties die voldoen aan de criteria van de Stagiairzoeker Ondernemers zijn onder andere UAF Jobsupport en Leerflexpunt. Het UAF begeleidt vluchtelingstudenten bij een studie aan een universiteit en hogeschool. Leerflexpunt is er voor het v/mbo. Zij bieden ondernemers gelegenheid om met hen om de tafel te zitten en te luisteren naar welk type studenten zij zoeken. UAF Jobsupport en Leerflexpunt zijn blij met de Stagiairzoeker Ondernemers en beschouwen het als een bruikbaar middel om contact te houden met ondernemers.
Div, ontstaan uit een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is het kenniscentrum voor diversiteit op de werkvloer. Zij bevordert de bewustwording van werkgevers, vooral in het midden- en kleinbedrijf, over diversiteit in personeelsmanagement en bedrijfsbeleid. Om het proces van diversiteit binnen het mkb een krachtige impuls te geven, heeft Div op verzoek van de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie het Ambassadeursnetwerk Diversiteit opgezet. Dit netwerk zorgt er onder andere voor dat er meer stageplekken/leerwerkbannen binnen het mkb worden gecreëerd voor jongeren van diverse achtergronden.


Noot voor de redactie -