TNT Group

Persbericht

TNT Express en GeoPost tekenen strategische overeenkomst 5-year contract feeds TNTs network expansions in Europe and Asia

04 October 2006 - Parijs/Amsterdam, TNT Express, een van de toonaangevende leveranciers van expressdiensten in de wereld, en GeoPost, de holding van ondernemingen op het gebied van express en pakketdiensten van Frankrijks nationale postbedrijf, Groupe La Poste, hebben vandaag aangekondigd een vijfjaarcontract te ondertekenen, waardoor TNT Express namens GeoPost internationale expresspakketten gaat afhalen en bezorgen via haar wereldwijde netwerk. Het contract treedt eind januari 2007 in werking en zal ongeveer 120 miljoen aan inkomsten genereren voor TNT Express over een periode van vijf jaar.

Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van de Express-divisie van TNT, heeft aangegeven dat het contract op een moment komt dat TNT haar positie binnen de internationale markt van express pakketdiensten consolideert. "TNT breidt haar netwerk snel uit, voornamelijk in Azië. Met de acquisities in China en India en de twee nieuwe Boeing 747-toestellen die in 2007 dagelijks worden ingezet tussen Europa en Azië bevindt TNT zich in een ideale positie om aan de wensen van GeoPost te voldoen:"

President Paul-Marie Chavanne van GeoPost zegt hierover: "GeoPost is zeer ingenomen met de overeenkomst met TNT Express. Hiermee kunnen we onze klanten een scala aan luchttransportdiensten bieden ter aanvulling op ons zeer concurrerende wegvervoer in Europa via onze Europese partners."

About TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. De onderneming, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, beschikt over efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 5,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten 671 miljoen. TNT NV is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

About GeoPost SA
GeoPost is de houdstermaatschappij van dochterondernemingen op het gebied van express en pakketdiensten van de Franse nationale postdienst, Groupe La Poste. GeoPost SA is een toonaangevende speler op de wereldwijde markt van express en pakketdiensten, die in meer dan 30 landen werkzaam is onder merknamen als DPD, Chronopost, Parceline en Masterlink. GeoPost is de derde aanbieden van express en uitgestelde pakketdiensten. In 2005 behaalde GeoPost een recordomzet van naar schatting 2,5 miljard euro en vervoerde de onderneming meer dan 450 miljoen pakketten voor 220.000 klanten in ruim 30 landen.