Heliview Marketingservices

Imago leasemaatschappijen: DutchLease en Terberg Leasing behalen hoogste score
10/04/2006

Marktonderzoeksbureau Heliview voert jaarlijks het grootschalige onderzoek Fleetmanagement uit. Ruim 1.000 fleet owners worden uitgebreid aan het woord gelaten over hun wagenpark. Hierbij wordt de markt zakelijk gebruikte wagens geïnventariseerd. Als onderdeel van de studie is de naamsbekendheid en het imago van de leasemaatschappijen gemeten.

Groot is bekend
De top 3 grootste leasemaatschappijen komt overeen met de top 3 bekendste leasemaatschappijen. De grootste leasemaatschappij van Nederland, LeasePlan, is tevens het meest gekend, zowel bij bedrijven met als zonder leasewagenpark.

Niet-lessee onbekend met leasemaatschappijen
Voor alle leasemaatschappijen valt nog veel bekendheid te halen bij bedrijven met een koopwagenpark. Nog geen kwart van de bedrijven met wagens in eigendom kan de naam van een leasemaatschappij noemen terwijl het hier om potentiële klanten voor de leasemaatschappij gaat.

DutchLease en Terberg Leasing behalen hoogste score Het Nederlandse bedrijfsleven heeft over het algemeen een positieve indruk van de leasemaatschappijen. De gemiddelde waardering uitgedrukt in een rapportcijfer, schommelt rond de 7. DutchLease en Terberg Leasing behalen hierbij de hoogste score, namelijk een 7,5. DutchLease heeft dit positieve imago met name te danken aan de bedrijven die een leasewagenpark bezitten terwijl Terberg Leasing zowel van bedrijven met als zonder leasewagenpark een beoordeling van 7,5 krijgt. Hier komt DutchLease met een 7,3 op een gedeelde tweede plaats met LeasePlan, ING Car Lease en Arval.