Politie Haaglanden

persberichten 4 okotber

Haaglanden, 04-10-2006

Inbreker overlopen
Den Haag Op dinsdag 3 oktober omstreeks 10.00 uur komt een bewoner van een woning aan de Cliviastraat thuis en ontdekt hij een vreemde man in zijn woning. Hij belt de politie en agenten treffen op de eerste etage van de woning een 45-jarige man aan uit Den Haag. Deze man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.

Valse naam na diefstal
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar werd op dinsdag 3 oktober om 14:30 uur bij een winkel aan de Wagenstraat aangehouden. De man had een flesje parfum weggenomen. Aan het bureau bleek dat de man een valse naam had opgeven.

Agressieve verdachte aangehouden
Den Haag Een 49-jarige Hagenaar werd op dinsdag 3 oktober om 22:00 uur in de Doubletstraat aangehouden. De man beledigde enkele surveillerende politieagenten en ging vervolgens het gevecht met hen aan. Hij gaf een kopstoot aan een van de agenten en kon slechts met enige moeite worden overmeesterd. De man zit nog vast.

Dronken Polen van de weg gehaald
Den Haag De politie heeft gisteravond en vannacht tot tweemaal toe dronken Poolse automobilisten van de weg gehaald. Een 30-jarige man werd omstreeks kwart voor negen aangehouden op de Steijnlaan. Op het bureau blies de man 1055 ugl. De verdachte had bovendien alleen de beschikking over een Pools rijbewijs. Dat is in Nederland ongeldig en werd in beslag genomen.
De drie Poolse inzittenden van een auto die op de Lange Beestenmarkt reed, werden omstreeks twee uur vannacht aangehouden. De 29-jarige bestuurster had teveel gedronken (785 ugl.). Omdat in de auto een busje pepperspray lag, werden de twee andere inzittenden én de bestuurster aangehouden voor verboden wapenbezit.

Verdachte van mishandeling draait gaskranen open Den Haag Een 39-jarige man heeft gisteravond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd door alle gaskranen van zijn fornuis open te draaien toen de politie hem wilde aanhouden. De 39-jarige zou omstreeks kwart over zes zijn 64-jarige huisbaas hebben mishandeld vanwege een conflict over de huur. Dat gebeurde voor de deur van de woning van de 39-jarige aan de Loosduinsekade. Toen de politie ter plaatse kwam, had de man zich in zijn woning verschanst en riep hij vanuit de woning dat het hele politiekorps nodig zou zijn om hem uit het huis te halen. Dat bleek niet het geval, want enkele agenten bleken voldoende om de deur te forceren en de verdachte aan te houden. Wel werden zij binnen geconfronteerd met een sterke gaslucht: de man bleek alle gaspitten open te hebben gedraaid, waardoor de woning zich met gas had gevuld en er explosiegevaar dreigde. Na het dichtdraaien van de kranen en het ventileren van de woning was het gevaar geweken.

Achter in de bak
Rijswijk Politieagenten keken op dinsdag 3 oktober om 20:45 uur wel heel vreemd op toen zij een bestelauto voor een algemene controle op de Prinses Beatrixlaan staande hielden. Achterin het voertuig zat tussen vele stuks gereedschap zat ook nog een 40-jarige Slowaak. De man kreeg een bekeuring die hij direct moest afrekenen.

Aanhouding na aanrijding
Rijswijk Een 40-jarige Rijswijker werd op dinsdag 3 oktober om 18:00 uur aangehouden op de Dr. H.J. van Mooklaan. De man kwam poolshoogte nemen nadat hij vernomen had dat zijn 73-jarige moeder een aanrijding had veroorzaakt. Bij deze aanrijding raakte een 38-jarige Rijswijker (bestuurder bromfiets) gewond. De man belemmerde het onderzoek en weigerde achteruit te gaan, waarna hij werd aangehouden.

Kop staart met vier partijen
Rijswijk Vier autos werden op dinsdag 3 oktober om 08:45 uur beschadigd bij een kop staart aanrijding op een afrit van de Rijksweg A4 ter hoogte van de Plaspoelpolder. Een 29-jarige automobiliste uit Den Haag botste op een rij stilstaande autos. Niemand raakte gewond, de materiële schade was groot.

Achtervolging na diefstal tas
s-Gravenzande Een 36-jarige automobilist uit Maassluis bedacht zich op dinsdag 3 oktober om 14:00 uur geen moment toen een nog onbekende man op de Parellweg een tas uit zijn auto weggriste. Hij zette direct de achtervolging in op de wegfietsende verdachte. Ter hoogte van de Heuven Goedhartlaan wist hij de jongen klem te rijden die van zijn fiets sprong en in de eendenvijver sprong en vervolgens wegzwom. De tas had de jongen al eerder weggegooid en deze werd niet meer terug gevonden. De achter gebleven fiets werd meegenomen naar het politiebureau. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland telefonisch via 0900-8844.

Winkeldief aangehouden
Voorburg De politie heeft dinsdag 3 oktober om 12.30 uur bij een supermarkt aan de Koningin Julianalaan een 19-jarige Armeniër aangehouden, die goederen uit de winkel wegnam zonder te betalen. De man, die in Den Haag verblijft in afwachting van een verblijfsvergunning, heeft geen middelen van bestaan. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Dubbele pech
Pijnacker Een 30-jarige automobilist uit Pijnacker had dinsdag 3 oktober dubbele pech. De man werd bij een radarcontrole betrapt terwijl hij 96 km/u reed (maximaal toegestaan 60 km/u). Nadat de man was aangesproken bleek dat hij ook nog een bekeuring van 60,-- had openstaan. Ook deze kon de man direct afrekenen.

Vrouw gewond na aanrijding
Delft Op dinsdag 3 oktober omstreeks 12.55 uur raakte een 42-jarige vrouw uit Delft gewond bij een aanrijding op de Brasserskade ter hoogte van de Brasserhoutweg. De vrouw werd met haar scooter aangereden door een automobilist en kwam te vallen. Zij is met een gebroken been vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Rollend over de vloer
Zoetermeer Een opmerking over een vloer, die niet goed zou zijn gelegd, is dinsdag 3 oktober om 11.30 uur in een woning aan de Donaustroom uitgelopen op een vechtpartij. Bij de vechtpartij raakte de man, die de kritische opmerking over de vloer maakte, zwaar gewond. Met een gebroken dijbeen en enkele kneuzingen werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. De politie hield twee bouwvakkers (36 en 45 jaar) uit Zoetermeer aan wegens zware mishandeling in vereniging.

Fietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 23-jarige fietser uit Zoetermeer is dinsdag 3 oktober om 7.00 uur op de Paletsingel gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Een 48-jarige automobiliste uit Zoetermeer kon de fietser niet meer ontwijken, toen hij de weg overstak. De fietser had geen verlichting en droeg een koptelefoon. Hij is met hoofdletsel en een gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd.