Nieuwe Managing Director Hay Group Nederland

Hay group

Hans Hemels nieuwe Managing Director Hay Group Nederland

Zeist, 4 oktober 2006 - Met ingang van 1 oktober 2006 is ir. Hans Hemels (39) benoemd tot Managing Director van Hay Group in Nederland. Hemels is sinds 1992 werkzaam bij Hay Group. Zijn voorganger Ted Thöne, wordt Managing Director Europa, Midden-Oosten en Afrika, en blijft werken vanuit het kantoor in Zeist.

Hans Hemels is sinds vier jaar lid van het Management Team Nederland met verantwoordelijkheid voor alle Services en Expertise. Hij was tot nu toe ook lid van het Europese Business Development Team.

Hemels richt zich in zijn nieuwe rol op het versterken van de klantoriëntatie. 'De lat kan iets hoger: onze reactiesnelheid kan omhoog en de oplossingen die we bij klanten bieden kunnen nog scherper en creatiever. Ik wil dat Hay Group door alle klanten gezien wordt als het bureau dat mensen en organisaties doorgrondt en een verrassende, nieuwe kijk op organisaties geeft,
' aldus de nieuwe Managing Director.

Hemels begon zijn carrière bij Hay Group in Venezuela, waar hij de verantwoordelijkheid kreeg voor de business in het Caribische gebied. Als Directeur Expertise in Nederland, was hij verantwoordelijk voor innovatie, kwaliteit en de ontwikkeling van adviseurs. Als adviseur heeft hij grote ervaring bij toonaangevende klanten op het gebied van performance management, functiewaardering en beloning, organisatie-effectiviteit en leiderschapsontwikkeling.

Ontwikkelingssamenwerking
Hemels heeft een voorliefde voor ontwikkelingssamenwerking. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven, bestudeerde hij ontwikkelingssamenwerking aan het 'Monterey Institute of International Studies'(MIIS) in Californië. Bij Hay Group werkt hij samen met 'Better Future' als coach om Nederlandse managers in Afrika te laten werken aan hun eigen ontwikkeling en een ontwikkelingsproject. 'Mijn affiniteit met ontwikkelingshulp hoop ik in de toekomst verder gestalte te kunnen geven middels bestuurswerk, ook vanuit mijn nieuwe functie,' aldus Hemels.

Over Hay Group
Hay Group is een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van strategie, organisatie en Human Resources. Hay Group is meer dan 60 jaar actief in het ontwikkelen van talent en helpt organisaties beter te werken door mensen te motiveren om optimaal te presteren. Met ruim 2000 mensen, werkzaam in 82 kantoren in 47 landen, werkt Hay Group voor ruim 7000 organisaties. Zie ook www.haygroup.nl


---