Politie Hollands Midden

Datum: 4 oktober 2006

Noordwijk Beroofd van tassen

Een 65 jarige fietsster uit Noordwijk is dinsdag 3 oktober om 15.30 uur beroofd van haar boodschappentas en handtas. De vrouw fietste over de Nieuwe Zeeweg vanuit de richting van de Schoolstraat. Verderop, ter hoogte van het Bollenbad, werd zij ingehaald door een jongen op de fiets en die geheel in het zwart gekleed was. De jongen pakte de boodschappentas met daarin de handtas van de vrouw uit haar fietsmand. Achter hem fietste een andere jongen die geheel in het wit gekleed was. Samen reden ze weg in de richting van de Heiligegeestweg. De vrouw had de twee al, voor de beroving, zien staan ter hoogte van de Fortisbank. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Noordwijk via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding na beroving

De politie heeft woensdag 4 oktober rond 03.00 uur een 23 jarige man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van beroving van een 28 jarige Leidenaar. Agenten liepen over de Steenstraat toen zij de Rijswijker zagen lopen. De man viel hen op omdat hij schichtig om zich heen keek en gehaast deed. De man liep door naar de 1e Binnenvestgracht. Op dat moment kwam de Leidenaar aangelopen vanuit de richting van de Morsstraat. Hij vertelde de agenten beroofd te zijn geweest en wees naar de man die kort daarvoor was voorbij gelopen. De agenten zijn hierna de man achterna gerend en hebben hem op de Narmsstraat aangehouden. De verdachte had op de Morsstraat in korte tijd geld en een mobiel uit de broekzakken van de Leidenaar gehaald.

Leiden Politie tevreden over 3 oktoberviering 'Een geweldig feest met een fantastische sfeer'. Zo omschrijft de politie de viering van 3 oktober van dit jaar. De politie is dan ook zeer tevreden over het verloop. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Tijdens de traditionele optocht raakten er vijf toeschouwers onwel. Zij werden met een ambulance afgevoerd. Er waren enkele meldingen van dronken personen van wie er één gezien zijn toestand door de politie thuis werd afgeleverd. Een kleine binnenbrand in een woning aan de Zaanstraat rond 20.00 uur had de brandweer snel onder controle. Ook deze nacht verliep perfect. Bij enkele kleine incidenten werd onmiddellijk door de politie ingegrepen. Dit heeft uiteindelijk nog moeten leiden tot 17 aanhoudingen voor onder andere het niet voldoen aan een bevel of vordering, eenvoudige mishandeling, openbare dronkenschap, diefstal van een fiets, vernieling van een ruit en bedreiging met een mes. Ook de ondernemers hielden zich keurig aan de afspraken. Sluitingstijden en andere vergunningsvoorwaarden werden nageleefd.

Alcoholcontroles

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 2 en 3 oktober op diverse plekken binnen Leiden gecontroleerd. Naar schatting zijn er in totaal ongeveer 1500 blaastesten afgenomen. Vijfendertig mensen hadden te veel gedronken. Opvallend was dat hier veel brom- en snorfietsers tussen zaten. Het RVHT controleert al enkele jaren tijdens het Leidens Ontzet omdat veel mensen dan toch met te veel alcohol op gaan rijden. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico al met 50%, terwijl bekend is dat tijdens het Leidens Ontzet veel mensen meer drinken dan 'een paar glazen'. Gecombineerd met lang doorfeesten en in veel gevallen slaaptekort levert dit zeer gevaarlijke situaties op. Het hoogste ademalcoholgehalte werd geblazen door een 38-jarige snorfietser uit Leiderdorp. Hij blies 1095 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor bedreiging en mishandeling De politie heeft dinsdagavond 3 oktober rond 22.15 uur een 23 jarige man in zijn woning in Alphen aan den Rijn aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij rond 20.15 uur bij een verkeersconflict was betrokken op de Boskoopseweg en daarbij een 57 jarige plaatsgenoot mishandelde en bedreigde. Het incident ontstond na het bumperkleven. De verdachte reed al vanaf Boskoop dicht achter de auto van zijn plaatsgenoot en seinde daarbij met zijn groot licht. Dit irriteerde de 57 jarige waarop hij zijn remlichten liet zien. Vervolgens ontstond een kat en muis spel waarbij het uiteindelijk bij de verkeerslichten nabij de Hefbrug op een ontknoping uitliep. De verdachte sneed zijn voorganger en blokkeerde zijn verdere doorgang. De 57 jarige besloot om uit te stappen en de man over zijn gedrag aan te spreken. Dit liep uiteindelijk uit op een klein handgemeen en bedreigingen aan het adres van de 57 jarige man. Op het moment dat een andere automobilist stopte en uitstapte en er nog 3 man aan kwamen lopen, stapte de verdachte weer in zijn auto en reed weg. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak vandaag verder.

Nieuwerkerk aan den Ijssel/ Vluchtende inbrekers rijden tegen aanrijding

Reeuwijk

De politie heeft woensdag 4 oktober rond 04.45 uur vier verdachten van een inbraak aangehouden. De mannen braken in in een bedrijf aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den Ijssel en werden overlopen door een chauffeur van het bedrijf. De verdachten, drie mannen uit Zeist van 19, 20, 22 en één van 23 jaar uit Utrecht, reden weg in een auto. De ingeseinde eigenaar van het bedrijf gaf het kentekennummer van de auto door aan de politie. Aan de hand van de tenaamgestelde van de auto werd vermoed dat de inbrekers in de richting zouden rijden van Utrecht. Dit bleek korte tijd later terecht. De inbrekers werden op de Rijksweg A12 ter hoogte van Reeuwijk aangehouden door agenten. De agenten stonden bij een dodelijke aanrijding waarbij drie rijstroken waren afgesloten.

Waarder Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft woensdagnacht rond 01.15 uur een hennepkwekerij in een woning aan het Dorp aangetroffen. Op de 1e etage groeiden 174 nog jonge plantjes. Een kwekerij in aanleg werd ontdekt in een schuur achter de woning. De 42 jarige bewoner werd aangehouden en zit nog vast. De planten zijn vernietigd. De politie deed de ontdekking na een melding dat de bewoner met het maken van muziek voor overlast zorgde.

Schoonhoven Onder invloed en met hoge snelheid rijden

Agenten zagen woensdag 4 oktober omstreeks 01.15 uur een automobilist met hoge snelheid rijden in de binnenstad van Schoonhoven. De man, een 47 jarige Schoonhovenaar, reed via de Haven, de Korte Dijk en de Wal naar de Elzenstraat waar hij werd staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest gaf een resultaat van 290 ug/l. de limiet is 220. De Schoonhovenaar is aangehouden.

------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --