Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Heelsumse beroofd, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 4-10-2006 10:25:26

Heelsum/Wolfheze - De Renkumse politie onderzoekt een gewelddadige beroving van een 20-jarige vrouw uit Heelsum op een fietspad tussen Heelsum en Wolfheze. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt maar moest wel haar geld afstaan. Mede aan de hand van getuigen hoopt de politie een spoor van de dader te kunnen vinden.

De 20-jarige vrouw reed volgens haar zeggen dinsdagochtend rond kwart voor tien over het fietspad langs de A50 van Heelsum richting Wolfheze. Plotseling werd ze door een onbekende vastgepakt die haar geld opeiste. Daarbij zou ook gedreigd zijn met een mes. De dader wist vervolgens geld van het slachtoffer afhandig te maken en verdween in het naast het fietspad gelegen bos. Volgens het slachtoffer was het een man van ongeveer 30 jaar met een Zuideuropees uiterlijk, ongeveer
1.67 m lang met een opvallend glad gezicht. Verder had de man donkere wenkbrauwen en donkere, diepliggende ogen, een zwarte snor en bakkebaarden. Getuigen die iets van de beroving hebben gezien of die anderszins iets is opgevallen in de omgeving worden verzocht contact op te nemen met de Renkumse politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (4) aangereden door auto en gewond

Publicatiedatum: 4-10-2006 10:24:47

Lunteren - Een vierjarig jongetje uit Lunteren is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat hij op de Achterstraat in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffertje had vermoedelijk beenletsel opgelopen en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks het middaguur reed het jongetje samen met zijn broertje op de fiets over de Achterstraat richting Klomperweg. Ter hoogte van de T-splitsing kwam van rechts een auto, bestuurd door een 70-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer. Die kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het broertje kwam met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gewond door kettingzaag

Publicatiedatum: 4-10-2006 10:24:01

Ede - Een 27-jarige man uit Nijverdal heeft zichzelf dinsdagochtend bij een bedrijfsongeval in Ede verwond met een kettingzaag. De man was rond kwart voor tien in een hoogwerker bezig met snoeiwerkzaamheden op de Dijkhof. Op een gegeven moment dreigde een tak op een pergola te vallen. Toen het slachtoffer dat wilde voorkomen zou de kettingzaag in de onderarm van het slachtoffer terecht zijn gekomen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek de verwonding mee te vallen. De politie heeft wel de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen opgepakt na diefstal wieldop

Publicatiedatum: 4-10-2006 10:23:16

Oosterbeek - Een vijftienjarige jongen uit Oosterbeek is dinsdagavond door de politie opgepakt wegens diefstal. De knaap zou een wieldop van een geparkeerde auto aan de Utrechtseweg in zijn woonplaats hebben gestolen. Getuigen zetten de politie op het spoor van de vijftienjarige knaap die kort daarna kon worden aangehouden. Door de gedupeerde eigenaar is aangifte gedaan. De wieldop was inmiddels weer teruggevonden. De knaap bekende de diefstal en verklaarde uit balorigheid te hebben gehandeld. De jongen is weer op vrije voeten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053