Gemeente Putten

Brandweer Putten ondersteunt actie Rookmelders redden levens (04-10-2006)


---

De actie van de Nationale Brandpreventieweek staat van 4 t/m 28 oktober 2006 in het teken van rookmelders. Via tv- en radiospots, posters en folders wordt aandacht gevraagd voor het belang van rookmelders.

In geval van brand kan een rookmelder levens redden. Bewoners van een woning met een werkende rookmelder, hebben 100% meer kans een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen razendsnel bij brand, ook wanneer de bewoner slaapt. Door een tijdige waarschuwing heeft de bewoner extra waardevolle tijd om te kunnen vluchten.

De brandweer Putten ondersteunt de actie rookmeldersactie samen met de Woningstichting Putten en Kroon Woningbeheer B.V. Deze woningverhuurders stellen rookmelders ter beschikking voor hun huurwoningen waar nog geen rookmelder is geplaatst. De brandweer Putten zal deze rookmelders gaan plaatsen.

De eerste rookmelder wordt op maandag 9 oktober 2006 om 10.00 uur aangeboden aan de familie Ruiter, Van Oldenbarneveltstraat 84. Wethouder F.W. Fabriek zal de rookmelder in de woning ophangen op een door de brandweer aangewezen geschikte locatie. De heer F. van Kuijk van de Woningstichting Putten zal hierbij aanwezig zijn.

Op maandag 9 oktober, zaterdag 14 oktober en eventueel zaterdag 21 oktober zal een aantal brandweermannen bij de door de Woningstichting en Kroon Woningbeheer B.V. doorgegeven adressen langsgaan om een rookmelder te plaatsen. Zijn de bewoners niet thuis, dan laat de brandweer een brief achter met de mededeling dat de bewoner de rookmelder zelf bij de woningstichting of bij het gemeentehuis kan ophalen.

Daarnaast wil de brandweer Putten ook aan eigenaren van woningen advies geven over de plaatsing van rookmelders. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken via de brandpreventiemedewerker, de heer H.G. Knoppersen (telefoon 0341-359798).