Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 04-10-2006

Politie bekeurt alcomobilist
ASSEN Een 43-jarige inwoner van Hoogeveen is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de J. van der Veenstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 460 ug/l en kreeg een dagvaarding. (06-185639)

Politie houdt dieseldieven op heterdaad aan
MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee mannen op heterdaad betrapt tijdens het stelen van diesel. Twee beveiligingsmedewerkers van Group 4 Securicor betrapten de mannen tijdens hun werkzaamheden bij vrachtwagens op de Blankenstein. De twee verdachten lieten een door hun gebruikte personenauto achter en namen de benen. Een 22-jarige verdachte, woonplaats onbekend, kon aangehouden worden. Hij werd ingesloten. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in. (06-185647)

Vuurwerk vernielt ruit
ELIM Een slaapkamerruit van een woning aan de Perebomenweg is dinsdagavond vernield door zwaar vuurwerk. De politie stelt een onderzoek in naar deze vernieling. (06-185615)

Politie zoekt getuigen
NIJEVEEN Een 8-jarige jongen uit Nijeveen is dinsdagmiddag door 2 onbekende jongens van zijn fiets geschopt. De jongeman die vanuit Nijeveen over de Meppelerweg fietste werd door twee van drie uit tegengestelde richting fietsende jongens van zijn fiets getrapt. Een van de onbekende jongens schopte tegen het voorwiel van de fiets van het slachtoffertje. De tweede jongen trapte hierna tegen de fiets van de jongen waarna hij ten val kwam en in een sloot belandde. Het drietal fietste hierna door. Het gaat om drie blanke jongens van ongeveer 15 jaar oud. De politie zoekt getuigen van deze zinloze daad. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (06-185579)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280