Partij van de Arbeid


Den Haag, 4 oktober 2006


Vragen van de leden Bussemaker en Meijer (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


over malafide uitzendbureaus die werken met illegalen


1. Kent u het onderzoek in opdracht van de ABU waaruit blijkt dat malafide uitzendbureaus die werken met illegalen, steeds actiever worden? *


2. Komt het cijfer van 80.000 illegale buitenlanders die aan het werk zijn via de uitzendbureaus, overeen met cijfers die bij het ministerie bekend zijn?


3. Hoe verklaart u dat, terwijl de bedoeling was de handhaving aan te scherpen, illegale arbeid in ieder geval in deze sector alleen maar toe blijft nemen?


4. Hoe verhoudt dit zich tot uw voornemen om, in verband met het vrij verkeer van werknemers in Europa, illegale arbeid tegen te gaan?


5. Bent u met ons van mening dat toename van illegale arbeid onaanvaardbaar is, bonafide ondernemers benadeelt en goede arbeidsvoorwaarden ontwricht?


6. Bent u bereid om deze vorm van fraude, die ondernemers in de uitzendsector alsmede de overheid zelf, miljoenen euro kost, harder aan te pakken?


* Onder andere teletekst 4 oktober 2006


Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl