Gemeente Tilburg

Datum
4 oktober 2006

Voordeelpas jeugdsport in hele regio

In januari 2007 voert de gemeente Tilburg een Jeugdsportpas in. Deze sportpas is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar uit Tilburg e.o. " Met de invoering van deze pas willen wij het aantal sportende jongeren in Tilburg natuurlijk drastisch vergroten, " aldus Jan Hamming, wethouder Sport. "Hoe meer, hoe liever. Vandaar dat wij de jeugd uit de omgeving van Tilburg er ook bij betrekken."

De filosofie achter de pas is duidelijk. Meer bewegen is goed voor de gezondheid. "Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Alles is beter dan je vervelen en rondhangen op straat. Bovendien kunnen wij aan de hand van deze pas beter controleren en registreren wie wij in onze accommodaties op bezoek hebben. Dat zal de veiligheid zeker ook ten goede komen."

De sportpas wordt een persoonsgebonden kortingskaart en is 1 jaar geldig. De kosten voor de Jeugdsportpas bedragen 20 euro, exclusief een borg van 5 euro. In eerste instantie is de Jeugdsportpas bedoeld om met korting recreatief te zwemmen en te schaatsen. Voor wie in bezit is van de pas gelden voortaan andere prijzen. Bij zwembad Stappegoor gaat de prijs van E 4,15 naar E 2,-. In de zwembaden Reeshof en Drieburcht gaat de prijs E 3,25 naar E 1,50. In het natuurbad Rauwbraken gaat de prijs van E 2,00 naar E 0,50. In de IJssporthal gaat de prijs van E 2,30 naar E 1,00.

Om de kaart nog aantrekkelijker te maken, worden meerdere producten aan de pas gekoppeld. Zo krijgen pashouders korting op allerlei activiteiten in de gemeentelijke sportaccommodaties. Is aanschaf van de pas voor bepaalde gezinnen toch nog te duur dan kunnen de kosten vergoed worden uit het Jeugdsportfonds. Voorwaarde daarbij is wel dat dat gebeurt op advies van een derde, zoals bijvoorbeeld maatschappelijk werk of jongerenwerk.

Momenteel wordt nog onderzocht in hoeverre andere organisaties willen aansluiten bij de Jeugdsportpas. Het gaat hierbij om instellingen waarmee de gemeente reeds intensieve relaties onderhoudt, zoals Willem II maar ook fitnesscentra, musea of popcentrum 013. Ook bekijkt het Sportbedrijf met welke andere sportstimuleringsactiviteiten de pas kan worden uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan korting bij Try-Out Sports en Buurtsport.

Meer informatie:
Gemeente Tilburg
Marlies van Brunschot
Communicatieadviseur
Telefoon: (013) 542 97 05 / 06 - 20 41 77 33
E-mail: marlies.van.brunschot@tilburg.nl


---- --