KPN NV

Den Haag, 04-10-2006

KPN neemt activiteiten Enterprise Networks over van Siemens KPN neemt de activiteiten op het gebied van Large Enterprise Sales en Service Bedrijfsnetwerken (Enterprise Networks) over van Siemens Nederland N.V. (Siemens).

Enterprise Networks levert, implementeert en onderhoudt bedrijfscommunicatiesystemen voor de grootzakelijke markt. De jaaromzet bedraagt circa 10 miljoen euro. De bedoeling is dat de 44 medewerkers van Siemens die de verkoop en service verzorgen, in dienst komen van KPN.

De acquisitie past in het streven van KPN om zijn positie in de markt van bedrijfscommunicatie diensten verder te versterken. Daarnaast past de sterke positie van Enterprise Networks in de grootzakelijke markt goed in de ambitie om totaaloplossingen te bieden voor (IP) communicatie. Ook sluit de focus van Enterprise Networks op de zorgsector goed aan op eerdere initiatieven in de zorg van KPN, zoals E Zorg en Zorg op Afstand.

Door de combinatie van de eerder aangekondigde overname van Newtel Essence, CSS Telecom en nu Enterprise Networks wordt de positie van KPN op het gebied van bedrijfscommunicatiediensten verder versterkt.

Beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd over de overname. Momenteel wordt met de vakbonden gesproken.