Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 4 oktober 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Hobbemastraat 19, plaatsen van een dakkapel.

Bachstraat 185, plaatsen van dakkapellen.

s-Gravendreef 10, maken uitbouw met kelder.

Emmastraat 4, vernieuwen aanbouw.

Paganinistraat 16, plaatsen dakkapellen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

s-Gravendreef 10, maken uitbouw met kelder.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag, en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 5 oktober 2006, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 22 september 2006:

Voltairestraat 12, gevel wijzigen.

Verzenddatum 26 september 2006:

Sint Francisbaai 42, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Verzenddatum 26 september 2006:

Anzere 17, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Verzenddatum 26 september 2006:

Korenmolen 40, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Nabij het voetpad naast Silkeborg 1

34 zwarte elzen (Alnus glutinosa). De bomen worden aan de huizenkant van het pad om en om op kniehoogte gebroekt en aan de kant van de metrobaan allemaal op 4 meter hoogte (geknot ) afgezaagd.

Meeuwensingel ter hoogte van achterzijde Arica 111-117

11 zwarte elzen (Alnus glutinosa). De wal wordt teruggebracht naar functionele hoogte en de bomen worden tot op 2 meter hoogte teruggezet.

Nabij het voetpad Amiranten/Balearen


1 Kaukasische vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia). Deze boom wordt geveld omdat de boom dood is. Herplantplicht met 1 zelfde soort boom, die geplant gaat worden in het plantseizoen 2006/2007 maar vóór


1 april 2007.

Nabij Operalaan en Hermitage


1 iep (Ulmus Lobel), 1 krulwilg (Salix babylonica Tortuosa, door particulieren toegevoegd), 1 gewone esdoorn ( Acer pseudoplatanus), 1 appelboom, door particulieren toegevoegd (Malus) en 10 veldesdoorns

(Acer campestre). De bomen worden geveld wegens dunning en ruiming van particuliere bomen in openbaar groen. Geen herplantplicht vanwege dunning en ruiming particuliere bomen in openbaar groen en renovatie van beide wegen.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 9 oktober 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, 010-2848637.

KAPVERGUNNING

Aangevraagd

Overige aanvragers:

Feestdans 111


1 conifeer in de achtertuin van de woning wegens overlast. Geen herplantplicht.

KAPVERGUNNING

Verleend

Overige aanvragers:

Kanaalweg 52 A, op het plein

van het IJsselcollege

4 populieren en 2 paastakken wegens opdrukken van de bestrating en herinrichting van het schoolplein.

Voor de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

NOODKAP

Door de burgemeester is op 22 september 2006 toestemming verleend voor een noodkap ter hoogte van

Floris Burgwal 208 voor 1 valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos).

Deze boom vormt een direct gevaar voor de omgeving.

Voor deze boom zal via een reguliere vergunningprocedure worden bepaald

of er een herplant dient plaats te vinden.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN

aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· Hockey Club Capelle, voor het houden van een senioren- + AB feest, in de kantine van de Hockey Club Capelle op Sportpark Schenkel op zaterdag 7 oktober 2006 van 20.00 uur tot 2.30 uur.


· Brandweer, voor het houden van jeugdbrandweerwedstrijden op zaterdag 7 oktober 2006 van
7.00 uur tot 18.00 uur op de lokaties Lijstersingel (parkeerplaats achter het gemeentehuis) en
PC Boutenssingel 15 (Comeniuscollege).


· Sportservicepunt Capelle, voor het houden van een voetbaltoernooi/ streetsoccer op het Stadsplein op vrijdag 27 oktober 2006 van 9.00 uur tot 18.00 uur.


· Brede School Netwerk, voor het houden van een Skate-evenement, op zaterdag 28 oktober 2006 bij de Skatebaan naast het gemeentehuis, Amnestyplein van 15.00 uur tot 19.00 uur.


· Stichting Wijkbelangen s-Gravenland Intermezzo, voor het houden van een Halloweenfeest op de grasveldjes bij de Bellinistraat op zaterdag 4 november 2006 van 17.00 uur tot 24.00 uur.

GEVEL/LICHTRECLAME

aangevraagd/verleend

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door en verleend aan:


· Gooren Lichtreclame bv, voor het plaatsen van een gevelreclame aan het pand Rivium Quadrant 207 ten behoeve van Heijmans

VERKEERSMAATREGELEN

verkeersmaatregelen op het gedeelte van de s-Gravenweg, gelegen tussen de Prins Alexanderlaan en de Kanaalweg.

Op 4 juli 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten:


- het gedeelte van de s-Gravenweg, gelegen tussen de Kanaalweg en de Schenkelse Dreef, van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur (ochtendspits) in westelijke richting (vanaf de Kanaalweg) te sluiten voor alle motorvoertuigen, met uitzondering van motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan

25 km/h;


- het gedeelte van de s-Gravenweg, gelegen tussen de Prins Alexanderlaan en de Schenkelse Dreef, van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur (avondspits) in oostelijke richting (vanaf de Prins Alexanderlaan) te sluiten voor alle motorvoertuigen, met uitzondering van motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h;


- de afslagverboden op de kruising s-Gravenweg Schenkelse Dreef op te heffen.

De verkeersmaatregelen betreffende de geslotenverklaring zullen ter plekke met verkeersborden worden aangegeven; de verkeersmaatregel betreffende het opheffen van de afslagverboden zal worden geëffectueerd door het verwijderen van de bestaande verkeersborden.

Doel van de maatregelen is het ontmoedigen van het doorgaand autoverkeer op de s-Gravenweg en het versterken van de langzaamverkeersfunctie van de s-Gravenweg als 30-km/h gebied. Over maximaal een jaar worden de maatregelen geëvalueerd.

Bovengenoemd besluit is reeds eerder bekendgemaakt op 19 juli 2006, maar plaatsing dan wel verwijdering van de benodigde verkeersborden heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden in verband met de herstelwerkzaamheden aan de s-Gravenweg. Nu deze werkzaamheden zijn afgerond staat niets meer de plaatsing c.q. verwijdering van de verkeersborden in de weg.

De nodige verkeersborden zullen op vrijdag 6 oktober 2006 worden geplaatst dan wel worden verwijderd; de verkeersmaatregelen zijn meteen van kracht.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel