Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 4 oktober 2006

BT EN PEPSICO SLUITEN MEERJARIG CONTRACT

BT kondigt vandaag aan dat BT Americas Inc. een contract van zeven jaar heeft afgesloten met PepsiCo Inc. De overeenkomst houdt in dat BT een geïntegreerd portfolio van oplossingen voor data, netwerken, security, conferencing, remote-toegang en internetdiensten zal leveren en beheren. De diensten zijn toegesneden op de IT-eisen van PepsiCo's internationale divisie.

Volgens de voorwaarden van het contract wordt BT verantwoordelijk voor het beheer van LAN en WAN-infrastructuur op meer dan 900 PepsiCo International-locaties in ruim 60 landen. Daarnaast migreert BT deze netwerkdiensten naar een nieuwe, snelle, IP-gebaseerde wereldwijde MPLS-infrastructuur.

PepsiCo verwacht dat de samenwerking met BT meer efficiency en een betere controle oplevert, nu BT een gestandaardiseerd, flexibel en toekomstvast communicatieplatform beschikbaar stelt. Ook het serviceniveau voor eindgebruikers zal naar verwachting stijgen. PepsiCo krijgt daarnaast de mogelijkheid de oplossing strategisch in te zetten en zo de concurrentiekracht te vergroten, zakelijke processen te verbeteren en meer innovatie en agility te creëren. Het contract bevat bovendien compliancy-garanties die de naleving van wetten, beleid en veiligheidsnormen zekerstellen. Tot slot helpt het PepsiCo beter gebruik te maken van wereldwijde assets in het hele merkenportfolio.

PepsiCo tekende verder een contract voor wereldwijde IT-diensten met HP, BT's strategische partner. Dankzij dit contract kan PepsiCo de wereldwijde technologie-infrastructuur consolideren van een distributed server-omgeving naar drie HP-datacentres.

François Barrault, president van BT International, stelde, "Dit is een baanbrekende overeenkomst voor BT. Het tekent BT's mogelijkheid om te voldoen aan de wensen die grote ondernemingen stellen op het gebied van wereldwijde IT-dienstverlening. We verheugen ons op de samenwerking met PepsiCo bij het realiseren van hun zakelijke ambities en het versterken van hun concurrentiekracht binnen de markt voor voedsel en frisdranken. Ook de keus voor HP als leverancier van wereldwijde IT-diensten verheugt ons, nu PepsiCo hiermee kan profiteren van onze gezamenlijke investeringen in een services-architectuur."

"We zijn er trots op dat PepsiCo voor BT heeft gekozen," zegt Chuck Pol, president van BT Americas Inc. "Grote ondernemingen die hun hoofdkwartier in de VS hebben, willen een partner die consistente hoge kwaliteit en een volledig betrouwbare dienstverlening kan bieden. BT is daartoe in staat, mede dankzij een unieke expertise in het beheren van wereldwijde netwerkinfrastructuren. Steeds meer Amerikaanse ondernemingen erkennen dit."

OVER PEPSICO
PepsiCo is een van de grootste producenten van frisdrank en etenswaren ter wereld en haalt een jaarlijkse omzet van 33 miljard dollar. De belangrijkste merken van het bedrijf zijn Pepsi-Cola, Frito-Lay (snacks), Gatorade (sportdrankjes), Tropicana (vruchtensap) en Quaker. In het portfolio zijn 17 merken aanwezig met elk meer dan een miljard dollar omzet.

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail and BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie: http://www.bt.com/aboutbt Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://www.vismedia.co.uk

# # #