SP Tilburg


Tilburg, 4 oktober 2006

CDA huilt krokodillentranen over Pieter Vreedeplein

Vandaag vraagt het CDA zich officieel af waarom het Pieter Vreedeplein niet gezellig kan worden en of er wel eens is nagedacht over kleinschalige bedrijvigheid. Het lukt de SP fractie nog altijd om van verbazing van de stoel te vallen: "Juist het CDA heeft het Pieter Vreedeplein megalomaan gemaakt, dit soort vragen zou verboden moeten worden!"

Het zou onervarenheid of gebrek aan kennis kunnen zijn van een nieuw CDA-raadslid, maar in de fractie zelf zou men toch beter moeten weten. De eerste ontwerpen voor het Pieter Vreedeplein werden precies gekenmerkt door kleinere, meer ambachtelijke bedrijvigheid, kleine winkels, boetiekjes, het soort middenstand waar het in Tilburg nog aan ontbrak. Daar heeft de SP destijds ook mee ingestemd. Maar in de loop van het proces zijn al die uitgangspunten verlaten. Het devies is inmiddels 'hoe groter hoe beter'.

Met name het CDA heeft daar actief werk van gemaakt - het zijn CDA-wethouders die verantwoordelijk zijn voor alle facetten van het Pieter Vreedeplein. De huidige invulling met megastores en ketenwinkels waar Tilburg al vol mee staat en het stuivertje wisselen met winkels uit de Heuvelstraat, stuk voor stuk CDA-beleid. En nu het dan definitief te laat is durft deze fractie te mekkeren over kleine ambachten? Een gotspé! Dat is óf totale onnozelheid óf volstrekte volksverlakkerij.

www.tilburg.sp.nl